CRNO-BELI ČUVAJU VRH: Fantastični Avramović vodio Partizan do velike pobede protiv Budućnosti!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana su rezultatom 75:66 pobedili Budućnost u 9. kolu ABA lige.

Crno-beli su opet na vrhu ABA lige sa 8 pobeda i 1 porazom (onim od Zvezde u prošlom kolu) jer su savladali Budućnost u Areni.

Bilo je oko 7.000 gledalaca koji su napravili sjajnu atmosferu i nosili svoje ljubimce do još jedne pobede za koju je zaslužena bila defanzivna klinika, jer je Partizan imao čak 12 ukradenih, a Budućnost 19 izgubljenih lopti.


Utakmicu su sjajno otvorili Avramović sa 7 poena i potom Ledej sa brzih 5 dok je tu bio i Koprivica sa nekim dobrim minutima, a Budućnost je odgovorila preko Di Džeja Silija da bi na kraju prvog kvartala na semaforu stajalo 20:13 za Partizan.

Na startu drugog kvartala smo videli dosta promašaja kako sa jedne tako i sa druge strane, pa su izabranici Aleksandra Džikića nakon nekoliko dobrih napada smanjili na 24:20 i naterali Željka Obradovića da pozove tajm aut.

Partizan je uzvratio istom merom, serijom 6:0 i stvorio prvo dvocifreno vođstvo, da bi na poluvreme otišao sa „maksimalnih“ 11 poena prednosti, 41:30.

Treća četvrtina je počela serijom promašaja na obe strane i za tri minuta košarke je viđen samo jedan poen (ne koš, poen) da bi potom Budućnost preko Kobsa i Micova napravila seriju i prišla na 46:45.

Avramović je igrao sjajnu odbranu i nastavio da krade lopte, pa je njegovom zaslugom Partizan tu četvrtinu završio sa 53:48, a treba spomenuti i dobru rolu Gregora Glasa i neke važne poene u šutu za tri poena.

Delovalo je da će Dalas Mur moći da pokrene Partizan u poslednjoj deonici, ali su promašaji opet došli na naplatu i gosti iz Podgorice prilaze na 58:56, pa su imali i tri napada za vođstvo.

Potom sledi defanzivna klinika, rampa Kuruca, ukradena Avramovića pa ukradena Kuruca i za tren oka je na semaforu 63:56, ali to nije sve, pošto je Avramović ponovo ukrao loptu i donosi Partizanu 65:56 i maltene overava pobedu.

Da sve prođe glatko postarao se Rodion Kuruc ali-up zakucavanjem, pa crno-beli pobeđuju Budućnost rezultatom 75:66.

Najzaslužniji za pobedu je sigurno Aleksa Avramović sa 17 poena, 5 asistencija i 6 ukradenih lopti, dok je Smailagić imao 20 poena i 7 skokova, a Glas 12 i Ledej 11 poena.

Na drugoj strani, 21 poen Silija, 16 Kobsa i 11 Micova.


Be the first to comment on "CRNO-BELI ČUVAJU VRH: Fantastični Avramović vodio Partizan do velike pobede protiv Budućnosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*