CRNO-BELA OSVETA: Sjajni Rikardo nosio Partizan do pobede u Subotici!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak u Subotici sa 2:1 u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su tako upisali drugi trijumf u domaćem prvenstvu u prolećnom delu takmičenja, nakon što su prošle nedelje doživeli debakl na svom terenu od Mladost GAT-a.

Parni valjak sada ima 49 bodova, 11 manje od vodeće Crvene zvezde.

 


Gordan Petrić se odlučio za minimalne promene u odnosu na meč u Kišinjevu, pa smo tako od starta videli u startnih 11 Traorea koji se vratio iz Turske gde je otišao po porodicu, odnosno kapitena Uroševića koji je zamenio Šehovića, jednog od najboljih iz duela sa Šerifom.

Ravnopravan početak meča značio je da su oba tima imali prilike na startu. Spartak možda i više, a naročito je bilo neprijatno pred golom Popovića kada se lopta nakon centaršuta Srećkovića našla na „ničijoj zemlji“ pre nego što ju je odatle uklonio Vujačić.

Na sledeće uzbuđenje u šesnaestercu Partizana smo čekali 10 minuta, kada su domaći igrači tražili penal. U duelu su bili Filipović i Marinković, bilo je tu povlačenja, ali je arbitar Živković ocenio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

Za sve to vreme je imao i Partizan šanse na drugoj strani, ali su sve bez izuzetka završavane ofsajd pozicijom nekog od igrača tog tima. Tako sve do isteka pola sata igre, kada je golman Spartaka Dubljanić sa nekoliko sjajnih odbrana šuteva Filipovića, Natha i Belića ostavio svoju ekipu u igri.

Međutim, nije bilo spasa u 41. minutu kada je Partizan najpre prekinuo kontru Spartaka, a onda pokrenuo svoju. Ponovo je delao tandem iz Moldavije Menig-Gomeš. Krilni napadač je još jednom bio u ulozi asistenta za centarfora sa Zelenortskih ostrva, kojeg je proigrao dugom loptom, a ovaj takve prilike ne propušta.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a nismo dugo čekali u nastavku na odgovor Spartaka. Igrao se 54. minut kada je Petar Stanić doneo svom timu izjednačenje.

Kao da su se fudbaleri Partizana usredsredili isključivo na čuvanje Bijelovića. Lako je odvukao trojicu protivničkih fudbalera i proigrao Šimuru.

Vezni fudbaler Spartka potom odlaže ka svom partneru u sredini i pozajmljenom fudbaleru Zvezde, a ovaj iz prve šutira i postiže gol uz pomoć protivničke odbrane koju je lopta kačila.

Partizan je ponovo krenuo svim silama ka golu rivala, pa je u 61. minutu imao fantastičnu šansu. Natho je majstorski izveo slobodnjak i pronašao Uroševića koji pogađa stativu.

Napravio je potom dve izmene Petrić, Jović i Andrade su zamenili Traorea i Meniga.

To mu se isplatilo već u 67. minutu. Lepo je izradio Parni valjak odbranu Spartaka po levoj strani, Jović se stuštio ka golu rivala, ali mu je udarac izblokirao Marinković. Na veliku žalost domaćeg tima odbitak je u praznu mrežu sproveo Rikardo Gomeš i svojim drugim golom doneo novu prednost beogradskom velikanu.

Do kraja utakmice sem dva slobodna udarca Spartaka nismo videli veće prilike, ali jesmo povredu Patrika Andradea.

Na kraju pobeda Partizana i tri važna boda pred revanš sa Šerifom predstojećeg četvrtka.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRNO-BELA OSVETA: Sjajni Rikardo nosio Partizan do pobede u Subotici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*