SMARTOVA PARTIJA SEZONE: Zvezda DEMOLIRALA nemoćnu Krku!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde demolirali su Krku rezultatom 110:57 u okviru 22. kola ABA lige.

Crveno-beli su učvrstili prvu poziciju i sada imaju skor od 18 pobeda i tri neuspeha, dok je slovenački tim ostao na dnu tabele sa samo četiri trijumfa i čak 18 poraza.

 


Zvezda je sve četiri četvrtine rešila u svoju korist i u svakoj je ubacila najmanje 25 poena.

Crveno-beli su od samog starta bili u prednost i pitanje pobednika su rešili maltene već posle pet minuta igre kada su stigli do vođstva 13:5.

Blistali su u tim trenucima Luka Mitrović i Nemanja Nedović, a dobre sekvence imali su i Fredi Gilespi i Jago Dos Santos.

Zvezda je potom napravila seriju 16:2 i stekla ogromnih22 poena prednosti. Mitrović, Nedović i Glespi i Branko Lazić su punili koš Krke, a domaćin je posle uvodnih deset minuta vodio rezultatom 31:11.

Dejan Davidovac je postigao trojku na startu drugog perioda, a potom je nove poene upisao i Džavonte Smart, pa je Zvezda imala ogromnih 36:11.

Usledio je nešto slabiji period crveno-belih, Krka je prišla na 38:19, a besni Janis Sferopulos je zatražio minut odmora.

Odmah nakon tajm-auta Smart je trojkom odbio nalet Krke. Do kraja poluvremena Zvezda je bila nemilosrdna, Davidovac je bio sjajan u ovoj četvrtini, pa je posle 20 minuta igre rezultat bio 56:27 u korist Zvezde.

Ništa se nije menjalo ni u drugom poluvremenu. Svi igrači Zvezde bili su veoma raspoloženi i prednost je konstantno rasla.

Sipali su sa svih strane izabranici Janisa Sferopulosa, a posebno su raspoloženi bili u samoj završnici meča kada su serijom 14:3 stigli do pobede rezultatom 110:57.

 


Džavonte Smart bio je najbolji u Zvezdi sa 24 poena, Luka Mitrović je dodao 19, Jago Dos Santos 18,a dvocifren je bio i Fredi Gilespi sa 12 poena i osam skokova i šut iz igre 4/4.

Krka je odigrala katastrofalan meč i nije imala dvocifrenog košarkaša, najefikasniji su bili Miha Cervkenik i Jurij Macura sa decet poena, srpski košarkaš Marko Radovanović ubacio je osam, a imao je i pet skokova.

Be the first to comment on "SMARTOVA PARTIJA SEZONE: Zvezda DEMOLIRALA nemoćnu Krku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*