DEMOLIRANJE NA MARAKANI: Zvezda ponizila nemoćnu Fiorentinu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Fiorentinu rezultatom 5:0 u prijateljskom meču odigranom u Ljutice Bogdana.

Crveno-beli su tako na najbolji mogući način najavili početak nove takmičarske sezone.

 


Fiorentina je u Beograd došla prilično kasno prethodne noći, usred svojih priprema, kada su njenim igračima teške noge, a dočekali su je crveno-beli u punoj brzini, spremni za učešće u Ligi šampiona.

Dugo će se prepričavati način na koji je tim Baraka Bahara fudbalski uništio u prvom poluvremenu finalistu Lige konferencije i člana Serije A.

Od prvog minuta je Zvezda krenula žestoko i sa visokim presingom, a to je prvi rezultat donelo u 8. minutu kada je Piter Olajinka oteo loptu neopreznom Martinesu i pogodio praznu mrežu za 1:0.

„Blic-krig“ je nastavljen već u 11. minutu kada je Mirko Ivanić proigrao Žan-Filipa Krasoa, a on efektno matirao Teraćana.

Koliko je Zvezda tresla mrežu Fiorentine, toliko je i promašivala, pa smo tako videli promašeni zicer Kangve.

Ipak, navijači, kojih je bilo više od 30.000 na tribinama stadiona „Rajko Mitić“, bili su u transu, a već u 14. minutu bilo je 3:0.

Tada je, ove večeri maestralni, Mirko Ivanić iz okreta šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio bliži ugao.

Još se nije smirio stadion, usledila je nova eksplozija radosti. Igrao se 23. minut kada je Olajinka reagovao sjajno u petercu i iz drugog pokušaja sa gol-linije pogodio za 4:0.

Opštu ludnicu na „Marakani“ doneo je peti gol u 27. minutu, tako što je Osman Bukari oboren u prodoru u kaznenom prostoru.

Reprezentativac Gane je i izveo najstrožu kaznu i pogodio za nestvarnih 5:0 protiv Fiorentine u 27. minutu.

Tu jeste bio kraj što se tiče golova, ali ne i šansi koje je Zvezda tek počela da promašuje.

Olajinki brani Teraćano, pa Mitroviću Dodo skida loptu sa gol-linije, Kraso pogađa stativu, a u finišu prvog dela Olajinka ponovo promašuje priliku za het-trik.

Imala je i Fiorentina svoje šanse, posebno u nastavku meča, ali je Omri Glazer bio podjednako fenomenalan kao napadači, te je odmah kupio velike simpatije Zvezdinih navijača.

 


Osman Bukari je promašio zicer u 53. minutu posle spektakularnog poteza Krasoa i to je, manje-više, bila poslednja velika šansa na meču.

Od 60. minuta su u igri bila Zvezdina deca, nešto kasnije šansu su dobili i Lazar Nikolić i Uroš Kabić, a i podmladak je bio više nego konkurentan timu iz Firence.

Među poslednjim šansama imao je Kosta Nedeljković, koji je u 77. minutu bio neprecizan, ali je i on imao veoma dobar meč u celom drugom poluvremenu, koliko je proveo na novoj hibridnoj travi stadiona „Rajko Mitić“.

Fiorentina je priliku za utešni pogodak imala u 87. minutu kada je Artur Kabral usled greške Uroša Spajića izašao potpuno sam ispred Zorana Popovića, ali je rezervni golman Zvezde sačuvao njenu mrežu i „petardu“ protiv člana Serije A ostavio neukaljanom.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "DEMOLIRANJE NA MARAKANI: Zvezda ponizila nemoćnu Fiorentinu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*