ČUDESNI ALEKSA UNIŠTIO TURKE: Partizan na krilima Avramovića SRUŠIO Efes

Košarkaši Partizana su uspeli da savladaju ekipu Efesa sa 100:90 na svom terenu u okviru 27. kola pred punom Arenom, čime su nastavili svoju „jurnjavu“ ka TOP 10 fazi, jer se nalaze i dalje na rubu pozicije koja vodi u dalju fazu!

Kakav meč, kakva predstava u Areni, meč vredan čekanja i vredan Evrolige! Počelo je izuzetno raspucano od samog starta, testirali su svoj šut za tri poena i jedni i drugi, a mora se priznati i da im je išlo od ruke sve što su pokušali.

 


Ređali su se poeni, iako je odbrana izostajala na obe strane. Nešto je slabije krenuo Partizan, crno-beli su pokušavali da se priviknu na ritam koji su nametnuli protivnici, ali kad su ušli u njega, onda su oni vodili glavnu reč na ovom meču!

Na kraju prve deonice je Efes bio taj koji je imao prednost od tri poena, ali je tada krenula crno-bela mašina koja je samlela Efes u drugoj četvrtini.

Krenuo je Zek Ledej da pogađa, a veoma dobar doprinos je doneo i Aleksa Avramović u ovom delu igre.

Nije mogao Tomislav Mijatović ništa da odbrani sa svojom ekipom, Partizan je igrao koliko je hteo i to je bilo dovoljno da igraju poen za poenom, ali tako da crno-beli održavaju svoju prednost koja je išla do tri poena.

Treća deonica je mogla da bude prelomna na ovom meču, tokom jednog trenutka je Partizan otišao i na dvocifrenu prednost u ovom delu igre. Jednostavno, opet su crno-beli vodili glavnu reč, kao i u prethodnom delu igre.

Ipak, tada je Efes upalio motor i na neki način je uhvatio nespremnu ekipu Partizana, koja je izgubila svoju prednost.

Otišlo se u poslednju deonicu opet sa minimalnom prednošću Partizana, kada je EFes prvi put i okrenuo rezultat, ali. Tada je na scenu stupio maestralni Aleksa Avramović koji je odigrao i svoj najbolji meč u čitavoj sezoni.

Praktično, kada nikog nije hteo, on je uzeo loptu i odigrao je sam.

Mora se pzinati da je Aleksa imao i dosta veliku pomoć u Zeku Ledeju i Kevinu Panteru.

 


Najbolji na meču bio je Aleksa Avramović sa 28 poena, Zek Ledej je dodao 21, a Kevin Panter 16. Efikasan je bio i Danilo Anđušić sa 13 datih poena. Kod Efesa je najbolji bio Vil Klajburn sa 17 poena, 13 je dodao Tibor Plajs, a Šejn Lerkin 11.

Be the first to comment on "ČUDESNI ALEKSA UNIŠTIO TURKE: Partizan na krilima Avramovića SRUŠIO Efes"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*