ZEK LEDEJ U ZVEZDI? Sada je sve jasno!

FOTO: Euroleague

Direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević je govorio na mnoge teme, a jedna od njih je novi ugovor Miloša Teodosića i želje oko pojačanja.

Jedno od veoma bitnih pitanja se odnosi na ostanak Miloša Teodosića i naredne sezone.

 


„On ima ugovor do kraja sezone. Od kada smo potpisali za ovu sezonu, pričamo i o sledećoj. Šta god on bude odlučio, mi ćemo ga ispoštovati“, rekao je Vasiljević u razgovoru za „Meridian sport“.

Upitan je bio i da li bi Miloš mogao da završi karijeru posle osvajnja ABA lige. Vasiljević je kratko odgovorio:

„Možda vas iznenadi“.

Govorio je i o potencijalnom pojačanju za sledeću sezonu, a ko bi to mogao da bude iz NBA lige?

„Jokića sigurno nećemo“, rekao je Vasiljević, a onda zagonetno nastavio:

„Znamo koga bismo najviše voleli svi mi u klubu, kao i navijači, da vidimo u Zvezdi“, najverovatnije aludirajući na Nikolu Jovića.

Nedavno je kratkoročan ugovor sa Zvezdom potpisao Trej Tompkins. Direktor crveno-belih je prokomentarisao situaciju.

 


„Ljudi zanemaruju da smo, uz Dejana Davidovca, pred početak sezone imali dvojicu igrača na poziciji četiri – Marka Simonovića i Nemanju Bjelicu. Ispostavilo se da nismo popunjeni na toj poziciji. Pojavio se Trej Tompkins, odmah sam pitao da li bi došao u Beograd da razgovaramo. Odgovor je potvrdan bio istog sekunda i bukvalno je uzeo katrtu za prvi avion i stigao na razgovor, bez predugovora pristao na sve preglede. Sada nam ostaje da mudemo malo strpljivi. Ako pogledate unazad, mislim da je Trej, posle Fakunda Kampaca, ako se uzme u obzir njegova karijera pre Zvezde, najveće strano ime koje je stiglo kod nas. Neosporan je kvalitet, ostaje da se vidi u kom smeru će stvari ići“.

Provlačilo se kod društvene mreže da je Zek Ledej bio nuđen Crvenoj zvezdi, letos kao slobodan igrač, pre nego što je produžio ugovor sa Partizanom.

„Zek nam je ponuđen sa još dvojicom igrača iz iste agencije. Dobio sam poruku od agenta da mu ističe ugovor, da je slobodan i da možemo da pričamo o eventualnoj saradnji. Diže se farsa da smo mi hteli nekog da otmemo, a nije tako. Mi na kraju nismo izašli sa finansijskom ponudom. Oni su rekli uslove, a mi nismo dali ponudu. Naravno, ne znamo da li bi igrač prihvatio ponudu, ali je bilo razgovora, jer je bio na tržištu.“

Nedavno su Beograd posetili predsednik Evrolige Dejan Bodiroga, kao i izvršni direktor Paulijus Motijunas. Bili su u poseti crveno-belima. Vasiljević ističe da se vidi napredak.

„Vidi se progres. Ono što Beograd sa Zvezdom i Partizanom pruža Evroligi je ogromna vrednost. Sav “hajp“ oko Evrolige van Evrope je vezan za srpske klubove. Da li će biti ekspanzije? Ne možemo da utičemo na takve odluke. Nadam se da će biti prepoznato i da ćemo imati neki vid sigurnosti u budućnosti. Nije slučajno da veliki igrači dolaze u Beograd da igraju. Nije samo novac u pitanju, oni se raspituju o organizaciji. Bio je pozitivan razgovor, a videćemo kasnije šta je Evroliga odlučila“.

Be the first to comment on "ZEK LEDEJ U ZVEZDI? Sada je sve jasno!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*