FRANCUZ IZ REDOVA RADNIČKOG GOVORIO ZA „SPORTEXTRA“: Kragujevčane vidi sa trofejom Kupa Srbije, a evo kome daje najveće šanse za osvajanje Superlige Srbije!

FOTO: FK Radnički Kragujevac

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca iza sebe imaju sasvmi dobru polusezonu u Superligi Srbije i nalaze se u borbi za plej-of.

Jedan od najzaslužnijih za dobre partije Kragujevčana je svakako francuski vezista Važdi Sahli (26) koji je u septembru stigao iz Sutjeske.

 


Sahli je razgovarao za portal „SportExtra“, a na počeku intervjua govorio je o vremenu provedenom u Nikšiću.

– Bilo je to vreme sa dosta uspona i padova, ali se završilo dobro, sa trofejem. Ne postoji nešto što mi se nije dopalo u Sutjesci. Veoma mi se svidela zemlja. Mešavina planina i prelepih plaža, lepo je živeti tamo. Na primer, posetio sam Kotor koji ima poznatu tvrđavu i bedeme. Što se tiče omiljenog saigrača, ako moram da biram do je Fahd Al Mesmari sa kojim sam proveo dobro vreme.

On je i otkrio kako je došlo do njegovog dolaska na „Čika Daču“.

– Klub je neko vreme bio zainteresovan i pratio me, pa se sve desilo prirodno i drago mi je što je došlo d o toga.

O navijačima Radničkog ima samo reči hvale, ali bi voleo da ih viđa u većem broju na stadionu.

– Navijači su fantastilni, uvek nam daju svoj glas, i kod kuće i na strani, oni nam daju sjajnu podršku. Sa druge strane, sramota je što nema više ljudi na stadioni imajući u vidu veličinu grada, ali se nadam da će ih u drugom delu sezone biti više.

Sahli je u poslednjem meču 2023. godine postigao pobedonosni gol protiv Radnika iz Surdulice u pobedi Kragujevčana rezultatom 1:0, a proslavio ga je na zanimljiv način.

 


– Bila je to važna utakmica i pobeda nam je bila neophodna da polusezonu završimo na dobar način. Moja sestra se nekoliko dana pre utakmice porodila, pa je zato i bila takva proslava pogotka.

Ima velike ciljeve do kraja sezone.

– Što se mene tiče, voleo bih da odemo što je dalje moguće u prvenstvu i zašto da ne, da osvojimo trofej u Kupu Srbije. Mislim da bi to bilo sjajno za klub i naše navijače.

U Kragujevcu se najbolje slaže sa Kilijanom Bevisom, koji mu je dosta pomogao.

– Dobro se slažem sa čitavom grupom, ali ako moram da izaberem nekoga neka to bude Bevis. On priča francuski poput mene i pomogao mi je da se uklopim u ekipu.

Prokomentarisao je i šampionsku trku između Partizana i Crvene zvezde.

– To su dva veoma dobro organizovana klupba. Ako bih nekome morao da dam malu prednost, neka to bude Crvena zvezda. Mislim da će šampionska trka biti neizvesna do samog kraja.

Jedan od glavnih ciljeva u karijeri mu je igranje u Ligi šampiona.

– Nemam snove, pre bih rekao da imam ciljeve, a jedan od njih je da jednog dana zaigram u Ligi šampiona.

Sahli je osim Sutjeske i Radničkog nastupao za Klub Afrikan iz Tunisa, sa kojim je bio i šampion, Kaspij Aktau iz Kazahstana i Apolon Smirnis iz Grčke.

U proteklom delu sezone odigrao je 13 mečeva u Superligi Srbije, postigao je tri gola i upisao dve asistencjie.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "FRANCUZ IZ REDOVA RADNIČKOG GOVORIO ZA „SPORTEXTRA“: Kragujevčane vidi sa trofejom Kupa Srbije, a evo kome daje najveće šanse za osvajanje Superlige Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*