ZVEZDA VIŠE NIJE PRVA: Promena na vrhu tabele Superlige Srbije!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pali su na drugo mesto na tabeli Superlige Srbije.

Novi Pazar je novi lider, pošto je savladao Radnički u Kragujevcu sa 3:1 i tako stigao do sedme uzastopne pobede.

Ekipa Vladimira Gaćinovića sada ima 21 bod, jedan više od Zvezde, ali i dva meča više odigrana.


Novi Pazar je tako po prvi put u istoriji kluba dospeo na prvo mesto Superlige Srbije.

Možda i ključni trenutak današnjeg meča dogodio se u 15. minutu, kada je defanzivac Radničkog Filip Ivanović skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton, pa je domaći tim veći deo meča odigrao sa fudbalerom manje na terenu.

Precizan sa bele tačke bio je Islamović koji je doveo Pazarce u vođstvo od 1:0.

Radnički je, ipak, uspeo da izjednači pred kraj prvog poluvremena, kada je Periša Pešukić skrivio jedanaesterac zbog prekršaja nad Krajišnikom, a precizan sa bele tačke bio je Nemanja Tomić – 1:1.

Finiš prvog poluvremena obeležila je i velika šansa za Damjana Krajišnika koji je pogodio stativu iz veoma izgledne situacije.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Pazarci su mogli do novog vođstva. Stativa je tada spasila Kragujevčane, jedan igrač domaćih je sa gol-linije uspeo da interveniše i otkloni opasnost ispred svog gola.

U 54. minutu Bogdanovski je posle greške Stojiljkovića protutnjao po desnoj strani, centrirao za Gavria koji šutira zamalo iznad prečke.

Ali, nije još dugo odolevala odbrana Radničkog. Nenad Gavrić je u 57. minutu na levoj strani osvojio loptu, ušao u kazneni prostor i asistirao u peterac za Stanojlovića koji je stigao sa suprotne strane, bio je brži od golmana Lekovića i poslao loptu u mrežu – 1:2.

Samo šest minuta kasnije golman Leković je ponovo morao da vadi loptu iz mreže, ovog puta ga je izvanrednim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao veoma raspoloženi Nikola Bogdanovski – 1:3.

Mogao je Bogdanovski i do još jednog gola u 75. minutu, ponovo je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali ovoga puta je bio zamalo neprecizan, lopta je završila iznad prečke.


Međutim, tri minuta kasnije Vidosavljević je iznudio novi jedanaesterac za Radnički! Sudija Marko Delibašić ga je najpre dosudio, ali je na intervenciju iz VAR sobe otišao da pogleda snimak i – poništio svoju odluku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Be the first to comment on "ZVEZDA VIŠE NIJE PRVA: Promena na vrhu tabele Superlige Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*