OBRADOVIĆ OTVOREN: Evo kome daje prednost u večitom derbiju!

Bivši trener Crvene zvezde, a sada Monaka, Saša Obradović izjavio je da blagu prednost u predstojećem evroligaškom „večitom“ derbiju daje crveno-belima.

Partizan je bolje plasiran na tabeli Evrolige, već je dva puta savladao najvećeg rivala, ali Obradović ističe faktor navijača kao presudan u svom odabiru.

 


„Neverovatno važna utakmica za oba tima. Može se reći da je Crvena zvezda kao domaćin u blagoj prednosti, ali kada je derbi u pitanju teško je bilo šta prognozirati. U svakom slučaju, važno je pobeđivati kada si domaćin, jer kako takmičenje odmiče sve je manje prava na kiks, pobede kod kuće ti daju šansu da ostaneš u trci, a trijumf u gostima pravi razliku“, smatra Obradović.

Srpski stručnjak je istakao i veliku pobedu Zvezde u Istanbulu u utorak, koja bi mogla da joj da dodatan „vetar u leđa“.

„Partizanu je došao Džejlin Smit, čime je dobijena sigurnost na poziciji plejmejkera, s obzirom na duže odsustvo Alekse Avramovića zbog teže povrede. Na drugoj strani, Crvena zvezda je jaka na spoljnoj liniji, pa možemo da očekujemo kvalitetne duele spolja, ali i pod košem, gde je Partizan u prednosti. Da se utakmica igra na neutralnom terenu, dao bih malu prednost Partizanu, ali s obzirom na to da je Crvena zvezda domaćin i da derbi igra posle velikog trijumfa nad Fenerbahceom, to značajno menja stvari”, rekao je Obradović.

 


Zvezda dočekuje Partizan u beogradskoj Areni u četvrtak od 20 časova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "OBRADOVIĆ OTVOREN: Evo kome daje prednost u večitom derbiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*