LEGENDARNI KOŠARKAŠ OTVORENO: Hvala Bogu, pa je Partizan kupio Kabokla!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj govorio je o igrama Partizana ove sezone.

Crno-beli posle 22 odigrana kola u Evroligi imaju polovičan učinak od po 11 pobeda i poraza, dok su u ABA ligi na poziciji dva iza Crvene zvezde.

 


Paspalj smatra da je Parni valjak ove sezone najslabiji na poziciji centra.

– Kaminski – Kaboklo? Hvala Bogu, pa kupiše ovog Kabokla! Da ga nisu kupili, to bi bila muka neopevana. Nemam ništa protiv Kaminskog, niti bilo koga drugog, ali čovek se ne snalazi i za poziciju za koju je doveden i za ono šta bi on trebalo da ponudi posle 10 godina staža koji je imao u NBA ligi. To za sada ne pije vodu. Od početka sezone, kad je bio sam Kaminski, te utakmice koje je Partizan dobio, kako je dobio… Sa Kaboklom dobili su čvrstinu, prostor koji može da bude pokriven, dobili su skok i to se vidi – rekao je Paspalj u podkastu “Admiral ABA talks”.

Bivši košarkaš Partizana dodao je i da nije previše zadovoljan partijama stranaca u ovoj sezoni.

– Partizan ima jako malu rotaciju, stalno je neko povređen i sa takvom rotacijom možeš da napraviš podvig na nekoj utakmici, ali u kotinuitetu će to jako teško biti. Nadamo se da će se igrači koji su do sada bili stožer, poput Ledeja popraviti formu. Panter prošle godine i ove godine nije isto. Prema njemu se sada protivnici drugačije postavljaju, jer su shvatili da ako njega zaustave, obaviće veliki deo posla. Ali, tu je sad Doužer koji da ima zdrava kolena, ne bi bio u Partuizanu, nego bi u NBA ligi uzimao 20 miliona. On s vremena na vreme napravi neki podvig, kao protiv Makabija. Naneli igra bolje nego prošle godine. Čini mi se, u kontekstu onoga što Panter ne igra. Ono što je Panter igrao prošle godine, a Naneli imao manje značajnu ulogu, čini mi se da se to sad okrenulo.

 


Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "LEGENDARNI KOŠARKAŠ OTVORENO: Hvala Bogu, pa je Partizan kupio Kabokla!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*