GEDRAITIS VODIO ZVEZDU DO VELIKE POBEDE: Crveno-beli utišali Milano!

FOTO: Olimpia Milano

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju u Milanu rezultatom 76:62 u okviru 21. kola Evrolige.

Crveno-beli su se izjednačili sa večerašnjim rivalom na tabeli, pa oba tima imaju skor od devet pobeda i 12 poraza.

 


Izabranici Janisa Sferopulosa su dobrom igrom u prvom delu igre došli do ubedljive prednosti, a potom u drugom poluvremenu uz manje turbulencije priveli meč kraju i upisali pobedu.

Ekipe su izjednačeno ušle u meč i sredinom prve četvrtine, rezultat je bio gotovo izjednačen (11:10). Nedović i Bolomboj su dobro otvorili meč, postigli uvodne poene, na drugoj strani je blistao Pojtres.

Ipak, u nastavku su crveno-beli mnogo bolje zaigrali i trojkama u poslednja dva minuta došli do velike prednosti. Prvo je pogodio Hanga za 15:17, a potom su usledile dve Gedraitisa za +8 (15:23).

U nastavku je Bartolani doneo prve poene za Armani u drugoj četvrtini, a potom je Zvezda dobrom odbranom držala domaću ekipu bez poena do isteka šestog minuta.

Za to vreme, crveno-beli su napravili 9:0 seriju za ubedljivo vođstvo. Teodosić je dobrim asistenijama dirigovao igrom crveno-belih (17:32).

Do kraja prvog poluvremena, Zvezda je održavala prednost, najviše zahvaljujući Gedraitisu i tako na pauzu otišla sa +16 (31:47).

Najraspoloženiji je bio Rokas Gedraitis sa 15 poena i četiri skoka, a pratio ga je Džoel Bolomboj sa osam, koliko je imao i Nemanja Nedović, koji se povredio tokom duela sa Kajlom Hajnsom.

 


Na drugoj strani, po šest poena su imali Aleks Pojtres i Đordano Bartolani.

Armani je mnogo bolje ušao u drugo poluvreme i na startu gotovo „istopio“ prednost crveno-belih. Napravila je domaća ekipa 9:0 seriju i prišla na -7 (40:47).

Podigla se publika, podigli su se oni sami i nije preostalo ništa drugo nego da Sferopulos zove tajm-aut. Izgubila je Zvezda taj tonus iz prvog dela igre.

Uprkos tome, uspela je da održava dvocifrenu prednost i vrlo bitan momenat dogodio se na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine kada je Jago pogodio trojku za „+15“. Ali, bilo je nekoliko loših napada koji su koštali Crvenu zvezdu da uvećaju prednost, već je umesto toga bilo 10 poena viška pred poslednji kvartal.

Posustajali su energetski, videlo se da izostaje Nemanja Nedović koji zna kako da unese boljitak i imao je strašan početak. Armani je topio prednost i polaganjem Nejpira posle prodora bilo je samo pet poena viška u korist Crvene zvezde.

Miloš Teodosić je opet imao prekovremenog rada i srećom po Zvezdu bio je vrlo inspirsan pa su uspevali da odbijaju nalete domaćina. Stao je i napad Armanija, Zvezdina odbrana je dobro preuzimala, Adam Hanga je imao neke impresivne reakcije, ali i Džoel Bolomboj u finišu. Pritom, pogađali su u odsusdnim ommentima ne dozvolivši da Armani diše za vratom ponajviše zahvaljujući kvalitetnim loptama Miloša Teodosića koji je i pogodio trojku za „+12“ na minut do kraja.

Miloš Teodosić možda nije ostvario impozantne brojke, ali ono što je činio na parketu svojim prisustvom ga svrstava u jednog od junaka trijumfa.

Devet poena i pet asistencija Zvezdinog maga. Rokas Gedraitis je ubacio 22 poena, Džoel Bolomboj je imao 14. Đordano Bortolani je ubacio 14 za Armani, a Šabaz Nejpir šest, uz pet skokova i četiri asistencije.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "GEDRAITIS VODIO ZVEZDU DO VELIKE POBEDE: Crveno-beli utišali Milano!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*