DRAMA DO KOSKE: Čudesni Petrušev vodio Zvezdu do velike pobede u Valensiji!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao gosti Valensiju rezultatom 77:75, u okviru 17. kola Evrolige.

Srpski šampion je slavio u ne preterano kvalitetnoj utakmici, te tako stigao do skora 9-8 u elitnom takmičenju.

Kockali su se crveno-beli, ispustili maksimalnih +9 u finišu vrlo brzo, a na pola minuta pre kraja Valensija je prišla na pola koša zaostatka.

 


Nedović je ubacio jako važna slobodna bacanja, da bi Džons na drugoj strani lagano položio loptu u koš, te je ponovo bilo -1.

Petrušev je bio fauliran ovoga puta, ali je on bio i te kako hladan (11/11 bacanja), ali je Džons i ovoga puta rutinski položio loptu u koš na pet sekundi pre kraja.

Usledila su bacanja Nedovića, koji je bio polovičan, da bi Harper promašio sa pola terena šut za pobedu, te je nestvarnoj drami došao kraj.

Junak pobede definitivno je bio Filip Petrušev, koji je utakmicu završio sa 25 poena, devet skokova, dve asistencije, dve blokade i dve ukradene lopte.

Izabranici Duška Ivanovića mogli su da budu zadovoljni izdanjem u prvih 20 minuta utakmice, iako je prostora za napredak bilo.

Čini se da su crveno-beli prečesto i u nekim trenucima bespotrebno slali protivničke igrače na liniju za slobodna bacanja.

Ipak, šut je goste dobro služio, energija je bila na nivou, kao i igra u tranziciji, oličena u dobrim kontranapadima, kojima je sredinom prve četvrtine i preuzela vođstvo.

Na samom startu igralo se koš za koš, da bi Zvezda serijom od 10:2 stekla prednost, koja je najviše išla do +7.

Najbolji na parketu bio je Filip Petrušev, koji u prvom delu gotovo da nije promašivao, postigavši 16 poena (4/5 za dva, 8/8 bacanja).

Poseban doprinos dali su Džon Holand sa dve trojke, odnosno Dalibor Ilić, koji je postigao bitne poene iz reketa kad nije išlo.

Početak drugog poluvremena bio je veoma tvrd napadački, a Valensija je malo po malo topila prednost gostiju.

Nakon dugo vremena, u završnici trećeg kvartala, Valensija je izjednačila, međutim, Nedović je u tim momentima vratio i čuvao prednost crveno-belih.

Utakmica generalno nije bila kvalitetna, a naročito problematična u tom smislu bila je treća četvrtina, koju je Valensija rešila u svoju korist (16:14).

Zvezda je poslednji kvartal bolje otvorila, poenima Holanda i Nedovića posle prodora, a istakao se i Petrušev lepom blokadom.

Valensija se nije predavala, ali sve otvorene trojke za priključak je promašivala, na sreću gostiju iz Beograda.

Petrušev je nastavio da muči Dubljevića, u odbrani i u napadu, a poeni za 2+1 najavili su trijumf crveno-belih.

Stekli su gosti maksimalnih +9, ali je Valensija serijom 5:0, dva minuta pre kraja, naterala Ivanovića na tajm-aut.

Usledila je ubrzo i već opisana drama, koja je potrajala, tako da se i utakmica odužila, te trajala više od dva časa.

Pored Petruševa, istakli su se i Nemanja Nedović sa 19 poena i šest asistencija, Ognjen Dobrić je ubacio devet, a Džon Holand osam poena.

Kod Valensije najbolji je bio Džons sa 16 poena, pet skokova i isto toliko asistencija, Harper je postigao 11, dok su po 10 ubacili Pradilja, Radebo i Rivero.

Zvezda naredni meč u Evroligi igra već u utorak, kada u Beograd stiže Real Madrid.

 


Be the first to comment on "DRAMA DO KOSKE: Čudesni Petrušev vodio Zvezdu do velike pobede u Valensiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*