EPSKA DRAMA U LJUBLJANI: Holins vodio Zvezdu do velike pobede!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju na gostovanju sa 83:82 u okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige.

Egal utakmica, veoma efikasna, dostojna derbija, viđena je u Ljubljani, ali pobednik je mogao biti samo jedan i pronađen je u vidu aktuelnog branioca trofeja.

Cedevita Olimpija je krenula jako, s veoma opuštenim rukama i raspoloženim igračima. Prvih devet poena došli su iz tri trojke, a Zvezda se trudila da ih prati u približnom ritmu. Nije mogao da se nastavi taj ritam Cedevite, ali igralo se brzo, što je odgovaralo domaćem sastavu. Zvezda nije uspevala da pogodi određene lake poene.

 


Blažič je blistao, za sedam minuta dao je 10 od 25 poena svoje ekipe, sve to, najboljoj odbrani AdmiralBet ABA lige. Ubrzo je usledila serija Crvene zvezde od 7:0 i umesto da Cedevita Olimpija poveća na dvocifrenu razliku, gosti su im disali za vratom (27:25). Trojkom Branka Lazića, trećom timskom, Zvezda je uspela da izjednači i na prvu mini-pauzu se otišlo kao da se nije ni igralo.

Na krilima Ostina Holinsa koji je blistao na oba kraja parketa, Zvezda je preokrenula i ekipa Jurice Golemca ispala je iz početnog koloseka. Međutim, kada su u igri ponovo bili Dragić, Ferel i sjajni Jaka Blažič, sve je išlo pozitivno po Cedevita Olimpiju. Tako su se ekipe do pauze smenjivale u vođstvu, Dejan Radonjić je u jednom momentu podviknuo na svoje momke na pauzi, što je nekarakteristično za njega i oni su odreagovali pozitivno nakon što su nastavili meč. Posle 20 minuta meča – kao da se nije ni igralo (43:43).

Nikola Kalinić je bio van ritma ove utakmice u prvom delu meča. Prve poene pronašao je tek sa startom nastavka, ali i on je, baš kao i Branko Lazić i Ognjen Dobrić, rano sakupio tri faula. No, tada se pokrenuo, brzo ubacio 10 poena za pet minuta i od izuzetne važnosti za Crvenu zvezdu – pojavio se najbolji igrač. U napadu je blistao i Ostin Holins i zahvaljujući njemu i Kaliniću, uz solidnu odbranu, Zvezda je imala konstntnu prednost u trećoj četvrtini. Ono čega su se pribojavali – ponovo se dogodilo. Nikola Kalinić je, baš kao i u Francuskoj protiv Asvela, rano napravio četiri faula i morao je veći deo finiša da provede na klupi.

U odsudnim momentima trojke je pogađao Branko Lazić. Jedna u prvom kvartalu, a onda dve u završnici za (3/3) i Zvezda je dugo čuvala svoju prednost uprkos brojnim odgovorima „zmajčeka“ odnosno Jake Blažiča koji je blistao. Mini-serijom od 9:2, domaći su ponovo poveli. 

Prednost je bila na strani Cedevita Olimpije u završnici, imali su i pet poena viška, a onda je Nikola Ivanović pogodio trojku iako je očajno šutirao čitav meč. Mnogo poena pod obručem u poslednjem kvartalu primila je Crvena zvezda, posebno od Alena Omića koji je u nekoliko navrata bio potpuno sam ispod koša.

Trojkom i bolkadom Holinsa, Zvezda je imala napad za pobedu. Izuzetna partija Amerikanca i na sedam minuta pre kraja, Ivanović je iznudio faul Edžama koji je završio meč. Pogodio je oba i Zvezda je povela 83:82. Mnogo loše su igrali završnice u ovoj sezoni, ali ovog puta su slavili i učvrstili se na liderskoj poziciji AdmiralBet ABA lige!

Ostin Holins je ubacio 18 poena, Nejt Volters 14. S druge strane, odličan je bio Jaka Blažič sa 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija.

 


Be the first to comment on "EPSKA DRAMA U LJUBLJANI: Holins vodio Zvezdu do velike pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*