DELFINI SU KLASA ZA TRIKOLORE: Srbija u četvrtfinalu EP!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto je bila bolja od selekcije Francuske rezultatom 14:10.

Delfini“ su se na taj način osvetili današnjem rivalu, koji ih je savladao na prethodnom šampionatu u Splitu i izbacio u drugu diviziju kontinentalnog vaterpola.

 


Sada je taj „dug naplaćen“, pa ćemo Srbiju za dva dana gledati među osam najboljih.

Protivnik će biti stari rival, reprezentacija Mađarske, koja je do četvrtinala stigla prvim mestom u grupnoj fazi.

Krenula je Srbija dobro, konstantno imala prednost od dva gola u prvoj deonici, ali je onda usledio veliki pad. Francuska je pojačala odbranu i iskoristila nekoliko ofanzivnih grešaka „delfina“, te je usledio preokret već do sredine druge deonice (5:4 i 6:5).

 


To je potrajalo do poslednje sekunde prvog poluvremena, kada je Dušan Mandić pokazao svoju veličinu.

„Izmislio“ je gol za izjednačenje na 6:6 i najavio rapsodiju Srbije u drugom poluvremenu. Kada je nastavljen meč, u prva dva napada Srbija je dala dva gola i Francuzi su u neverici gledali kako su od svog vođstva došli do dva gola minusa. Srbija je pojačala i odbranu, Branislav Mitrović se dodatno razbranio i pre ulaska u poslednjih osam minuta bilo je 9:7.

Tek tada Srbija dodaje gas. Na krilima Dušana Mandića i Nikole Jakšića pravi novu seriju i dolazi do nedostižnih pet golova prednosti.

Bilo je 13:8, pa 14:9 i Francuzima je bio potpuno slomljenog duh i svaki otpor.

Be the first to comment on "DELFINI SU KLASA ZA TRIKOLORE: Srbija u četvrtfinalu EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*