DELFINI POTOPILI DOMAĆINA: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se igra u Fukuoki.

„Delfini“ su mesto među osam najboljih selekcija obezbedili pobedom nad domaćinom Japanom rezultatom 16:10.

 


U narednoj fazi će ekipa Uroša Stevanovića igrati protiv Italije, koja se direktno plasirala u četvrtfinale nakon što je bila prva u svojoj grupi.

Srbiju je do pobede predvodio Strahinja Rašović sa tri pogotka, dok su po dva imali Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Marko Radulović, Nemanja Ubović i Đorđe Lazić. Po gol su postigli Đorđe Vučinić i Vuk Milojević.

Kod Japana se istakao Jusuke Inaba koji je sa četiri gola bio najefikasniji na ovom meču. Seija Adači je dodao dva, a Toi Suzuki, Kijomu Date i Taijo Vatanabe jedan.

Sporo su ušli naši vaterpolisti u ovaj meč, gotovo u grču. Pomalo ih je iznenadio i visok presing igrača azijske selekcije preko čitave dužine bazena.

Nisu našli odgovor tokom prve polovine uvodne deonice, a za to vreme su Japanci stigli do dva gola prednosti. Inaba je najavio kakav će meč odigrati prelepim golom iz daljine, a ubrzo je imao priliku da duplira svoj saldo. Ipak, stativa se isprečila nakon izvedenog peterca.

Ono što on nije uspeo, uradio je Taijo Vatanabe koji je doveo Japan do 2:0. Da nesreća nikad ne dolazi sama, pokazao je i slučaj Đorđa Vučinića, jednog od heroja meča sa Crnom Gorom, koji je posle nekoliko minuta ušao u problem sa faulovima i bio pred isključenjem.

 


Agoniju Srbije je konačno prekinuo Strahinja Rašović koji je sa dva gola doneo izjednačenje ekipi. Pogotovo je bio zanimljiv drugi, kada je iskoristio činjenicu da je protivnički golman otplivao daleko od gola ostavivši ga nebranjenim.

Od tog trenutka Srbija nije bila više u zaostatku, a prvu prednost joj je doneo Vuk Milojević.

Kao da je u „delfinima“ bilo potrebno da Japanci izjednače kako bi se trgli, pa se igralo gol za gol sve do treće deonice kada je Marko Radulović sa dva pogotka u nizu po prvi put doneo Srbiji dva gola prednosti.

To je bila uvertira za sjajnu deonicu koju je Srbija okončala sa +5 (7:2) i već tada rešila pitanje učesnika četvrtfinalne faze. Poslednjih osam minuta su odigrana pro forme.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "DELFINI POTOPILI DOMAĆINA: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*