ISPRAŠILE AMERIKANKE: Moćna Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

FOTO: FIVB

Odbojkašice Srbije su se plasirale u finale Svetskog prvenstva!

Naše sjajne dame su po drugi put na ovom prvenstvu savladale Amerikanke, ovog puta sa 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23).

U polufinalu smo dobili dva meča po ceni jednog. Srbija je dominirala u uvodna dva i stekao se utisak da je nova „metla“ spremna za Amerikanke. Naše odbojkašice bi se odvojile sredinom seta i potom privele set kraju, ali je druga priča viđena u trećem delu igre.


Srbija je i u tom setu vodila 5:7 nakon čega je usledila velika serija SAD koje je predvodila Kara Badžema koja je donela veliku promenu sa klupe na servisu. Naše reprezentativke se nisu snašle u tom periodu i kao da su daleko pre kraja odustale od istog, fokusirajući se na poslednji set.

Međutim, prikazano u tom setu nije obeshrabrilo Santarelija koji je povukao nekoliko rizičnih poteza. Pokušao je sa Bojanom Milenković umesto Brankice Mihajlović, a potom i sa Sarom Lozom i Minom Popović. Naposletku, ispostavilo se da je znao više od onih koji su se preznojavali dok su videli ovakve odluke.

Imali smo ranu prednost u četvrtom setu nakon koje se Amerikanke vraćaju u potpunosti, prevashodno forsirajući servis na ivici greške i uz dosta sreće iz istog. Fortuna je prevrtljiva, prešla je na našu stranu što je uz nezaustavljivu Tijanu Bošković predstavljalo dobitnu kombinaciju.


Aktuelnog šampiona je i na ovom meču predvodila sjajna Tijana Bošković sa 33 poena, pratila ju je Bianka Buša sa 15, dok je Jovana Stevanović dodala sedam uz dva veoma važna as-servisa koja su prelomila drugi set.

Na drugoj strani se istakla Kelsi Robinson sa 18 poena, dok je Andrea Drus dodala 14 i u pojedinim trenucima je predstavljala pravi problem za srpski prijem. Dvocifrene su sa po 10 poena bile još Čiaka Ogbogu i Aleksandra Franti.

Srbiji je meč protiv Amerikanki bilo 12. polufinale od 2015. na velikim takmičenjima: Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu, Svetskom kupu, Gran Priju, Ligi nacija, Evropskom prvenstvu i Evropskim igrama, uz osvojenih 11 medalja do sada.

Srbija je od 2015. osvojila 11 medalja: 3 zlatne (SP 2018, EP 2017. i 2019.), 3 srebrne (SK 2015, OI 2016. i EP 2021.) i 5 bronzanih (EI 2015, EP 2015, GP 2017, OI 2021. i LN 2022.).

Medalja broj 12 je već obezbeđena, nadamo se da će biti ona najsjajnija. To ćemo saznati u subotu od 20 časova u holandskom Apeldornu.

Rival u tom meču će biti bolji iz duela Italije i Brazila, a taj meč se igra u četvrtak od 20 časova. SAD će igrati u meču za treće mesto protiv poraženog.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "ISPRAŠILE AMERIKANKE: Moćna Srbija u finalu Svetskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*