TERZIĆ: Država prvo daje njima, pa nama

„Potrebno nam je 50.000.000 evra da bismo živeli, a realan izvor prihoda je nula“, uverava prvi operativac srpskog prvaka
I jedni i drugi će kazati da im države pomaže. Javno su u Crvenoj zvezdi i Partizanu spremni da zahvale na „donacijama“ iz republičke kase, samo što se u polarizovanom društvu kao što je srpsko svakii detalj različito tumači.

 


Ko je – i da li je – dobio više, kad, za koje potrebe. Čim je u pitanju novac, odmah se uzburkaju strasti na obe strane Topčiderskog brda. Prema rečima Zvezdana Terzića – bespotrebno. I to zato što generalni direktor crveno-belih uverava da oba kluba dobijaju ista sredstva.

 


„Sve te priče da Crvena zvezda muze državu, sve je to laž! Sve što država da Crvenoj zvezdi, da i Partizanu. Zapravo, prvo njemu, pa onda nama. Aleksandar Vučić jeste veliki navijač Crvene zvezde, on to ne krije, odrastao je na severnoj tribini, često dođe da gleda utakmice kluba, moj je prijatelj i brat, neizmerno ga volim, ali… Kao odgovoran čovek nikada ne bi dozvolio da zloupotrebi funkciju da se pomaže Crvenoj zvezdi više nego Partizanu. Nikad! Nikad! Niti bih ja to od njega ikad tražio“, istakao je Terzić u prazničnom razgovoru za Kurir.

Suštinski prvi čovek srpskog prvaka (iako je na osnovu funkcije to Svetozar Mijailović) napominje da „sve te zlonamerne priče štete Crvenoj zvezdi“.

„Sve je to delo spin majstora iz Partizana. Prvo, navlače bes velikog broja navijača Partizana protiv države. Opet, rukovodstvo FK i KK Partizan je u velikom broju slučajeva isticalo da dobijaju veliku pomoć države. Da ne bi mogli da opstanu bez pomoći države. Zna se vrlo dobro da je FK Partizan tri godine dobijao pomoć države za licencu, za UEFA takmičenja. Videćemo kako će to izgledati u martu“.

što se tiče kontrole iz Niona kad su u pitanju poslovne knjige na stadionu „Rajko Mitić“, Terzić je spokojan.

„Zbog monitoringa UEFA mora da se zna kakvi su nam prihodi i odakle su. Najveći izvor prihoda Zvezde su od transfera igrača i UEFA takmičenja, tačnije 86 odsto iz inostranstva. Nemam šta da krijem. Platili smo ove godine 13.000.000 evra Poreskoj upravi, na ime poreza koji nije redovno plaćan 15 godina. Ne znam da li su to ostali klubovi platili. Nisam siguran da je to Partizan platio. Ne znam kako misle da dobiju licencu za UEFA takmičenja. Bez plaćenog poreza. A, koliko sam upoznat njima dug za porez iznosi više od 20.000.000 evra. Crvena zvezda je odgovoran klub. Odvojili smo tih 13.000.000 evra iz tekućih prihoda, a mogli smo da ih uložimo u nove igrače. Nismo! Platili smo državi porez. U junu će biti deset godina kako sam u Zvezdi. Za taj period, platili smo porez državi više od 40.000.000 evra! Mi smo firma za ponos. Sve je transparentno i lako poverljivo“.

U takvim okolnostima Zvezda je šest godina prvak, ima i tri vezana pehara Kupa Srbije, redovan je učesnik grupnih faza UEFA takmičenja, a opet u delu javnosti postoji izraženo nezadovoljstvo.

„Mi smo razapeti između neralnih očekivanja i malih mogućnosti! Razumem armiju navijača, milione njih. A, niko od njih se ne zapita kako je onom Terziću kad dođe svaki dan na posao. Kako da nađe pare za takvu mašineriju? Evo, kazaću vam, otvoreno, iskreno. Nama je potrebno 4.000.000 evra mesečno da bi klub živeo! To vam je 48.000.000 do 50.000.000 evra godišnje. Naš realan izvor prihoda je nula! Svi su nam varijabilni. Imamo 5.000.000 od Gasproma, što je sigurno i ništa više. Nijedna državna kompanija nije sponzor Zvezde. Čak je i taj ugovor sa Telekomom istekao u avgustu i nije potpisan novi, a mi smo i dalje nastavili da ih reklamiramo, čak i u Ligi šampiona. Država jeste donirala i Crvenoj zvezdi i Partizanu po 3.000.000 evra. Isto, potpuno isto. Mi poslujemo transparentno“, dodao je Terzić.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "TERZIĆ: Država prvo daje njima, pa nama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*