ZBOG ČEGA? Država preko KSS-a dala nove MILIONE Zvezdi!

FOTO: ABA liga/Dtagana Stjepanović

Partizan i Crvena zvezda su završili takmičenje u Evroligi neuspehom jer se nijedan od dva kluba nije plasirao u doigravanje Evrolige, što je u skladu sa najvama da žele na fajnal-for, rezultat ispod svih očekivanja.

Partizan je do poslednjeg kola bio u igri, dok su crveno-beli odavno svoje interesovanje prebacili na regionalnu košarku.

 


Ipak, jedna tema i dalje je aktuelna, tiče se finansiranja klubova, pa je neobična praksa dodele novčanih sredstava iz budžetskih rezervi države Srbije preko posrednika nastavljena i u aprilu.

Tako je opet KSS bio protočni bojler preko kojeg su pare prosleđene u Košarkaški klub Crvena zvezda, koji je već na ovaj način u periodu od kraja novembra do kraja februara dobio 4,5 miliona evra. Sada je u pitanju tranša od 1,5 miliona evra, koja je odlukom vlade Srbije uplaćena na račun Košarkaškog saveza, a KSS je i ovoga puta te pare prosledio na adresu crveno-belih.

Prema podacima iz Službenog glasnika objavljenog 12. aprila, iz budžetske rezerve je na ime KSS-a uplaćeno 177 miliona dinara, što je oko 1,5 miliona evra koje su zatim prosleđene timu sa Malog Kalemegdana.

Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima, piše Nova.rs.

Zanimljivo je da je ta novčana pomoć sa onima koje je Crvena zvezda dobijala u prethodnim navartima istim putem dostigla sumu od oko šest miliona evra.

 


Jednako je zanimljivo i što ona dolazi u momentu kada su obaveze u Evropi završene, a Crvena zvezda u međuvremenu samo produžila ugovor Treju Tompkinsu, za kojeg je, prema rečima iz kluba, dato svega 20 hiljada evra, pa se postavlja pitanje zašto je nova suma novca prebačena na račun crveno-belih i gde su u priči ostali košarkaški klubovi u Srbiji.

Nejasan je i kriterijum po kojem KSS donosi odluku da višemilionskim uplatama pomogne Crvenoj zvezdi. Rezultati u Evroligi sigurno nisu faktor, a teško je pronaći i bilo koji drugi razlog.

Be the first to comment on "ZBOG ČEGA? Država preko KSS-a dala nove MILIONE Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*