ČUDESNI MIOMIR DONEO PREDNOST SRBIJI: Veliki preokret i pobeda Kecmanovića!

Spektakularan tenis četvrtog tenisera Srbije za preokret protiv Lorenca Muzetija i veliku pobedu srpskog tima

Heroj je bio protiv Velike Britanije, heroj Srbije je Miomir Kecmanović i nakon uvodnog duela polufinala Dejvis kupa. Jer četvrti reket Srbije, je još jednom zaboravio u sve nedaće, neuspehe i poraze što su ga pratili poslednjih meseci, te je u dresu sa državnim grbom pronašao mentalnu snagu za jednu od partija sezone! Miomir je uprkos ispuštenom prvom setu, za nešto manje od dva i po sata na terenu srušio 27. tenisera Lorenca Muzetija (1:2 /7:6, 2:6, 1:6/) i pred Novaka Đokovića stavio meč loptu za plasman u finale Dejvis kupa! A ta meč lopta oličena je u duelu sa Janikom Sinerom, trećem u poslednjih 12 dana.

 


Danas se Miomir pretvorio u Pabla Pikasa i sa kraćim pauzama, gotovo 150 minuta slikao po terenu. Ne četkicom, već nezaustavljivim forhendima – na 34 italijanski teniser nije imao odgovor, kao ni na furiozno izdanje 24-godišnjaka od sredine drugog do kraja trećeg seta…

Dobro je počeo Miomir i u prvom setu. Vrlo brzo je napravio brejk i činilo se da će vrlo lako osvojiti i ovaj deo igre na ovom susretu. Ali se nažalost desilo pomračenje onda kada je to najmanje bilo potrebno. Servirao je za set, Lorenco je uzvratio brejkom, a onda se otišlo u dramatičan tajbrejk.

 


Tamo je Miša bio u minusu konstantno. Morao je da odbrani tri set lopte, ali nije uspeo i na kraju je izgubio ovaj deo igre. Ni to ga nije sprečilo da krene u juriš na pobedu.

Zaigrao je Kecmanović u drugom setu fenomenalno. Presudan je bio šesti gem kada je zaređao sa brejk loptama na servis Musetija. Jedna, druga, treća… Na kraju je ona bila i srećna. Nju je Miomir iskoristio i tada je krenula serija iz koje Italijan nije mogao da se izvuče.

Jer završio je Kecmanović posao u drugom setu, a onda je krenuo da melje Lorenca u trećem.

Napravio je dva brejka, poveo sa 4:0, tada je Italijan morao da zatraži i medicinski tajmaut, pošto je krenuo da oseća bolove i grčeve. Izmučio ga je Kecmanović u svakom smislu te reči. I zasluženo je slavio.

To znači da Novaku Đokoviću sada predstoji ključna borba za Srbiju. Ako najbolji na svetu dobije, mi idemo u finale i sutra se borimo sa Australijancima za „salataru“.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ČUDESNI MIOMIR DONEO PREDNOST SRBIJI: Veliki preokret i pobeda Kecmanovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*