FANTASTIČNI MIOMIR ZA PREDNOST SRBIJE: Velika pobeda Kecmanovića, sada se za sve PITA Novak Đoković!

Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Britanca Džeka Drejpera u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa rezultatom 2:0 (7:6, 7:6).

Tako je Srbija stigla do prvog boda i ukoliko Novak Đoković pobedi u sledećem meču, Srbija će se plasirati u polufinale.

 


Prvi set je odlično odigrao Miomir Kecmanović koji nije u dobroj formi ušao u ovaj meč, jer pre toga nije imao neke dobro igrao i često je gubio mečeve još u prvim kolima.

Sada kao da je ovo bio jedan novi teniser koji je od starta meča gradio to svoje samopouzdanje koje kulminiralo na kraju ovog seta koji je Kecmanovića dobio posle taj brejka.

A počelo je bombastično od strane Džeka Drejpera sa kim Kecmanović se do sada samo jedanput sastajao i taj put je i izugubio, inače ovo je bio duel tenisera koje samo pet pozicija deli na ATP listi.

Lagano su obojica tenisera osvajala svoje uvodne gemove, trebalo je Miomiru jedan gem kako bi se navikao na snažni servis Drejpera, i kako je vreme odmicalo tako je Kecmanović bio sve više stabilniji u dugim razmenama koje je forsirao, takođe se trudio da većina lopti ide na Drejperov bekend koji mu nije jača strana.

I prvi plodovi te taktike su se videli u osmom gemu kada Kecmanović nije iskoristio dve brejk šanse pri rezultatu 4:3 za srpskog tenisera . Najbitnije je bilo u ovom setu da je Kecmanović u svojim gemovima nije popuštao, tako da Drejper tokom celog prvog seta nije imao nijednu brejk šansu.

To nisu bili jedine brejk šanse u prvom setu za Kecmanovića koji je na rezultatu 5:5 ponovo imao dve prilike za brejk, ponovo mu to nije pošlo za rukom i uspeo je Drejkper da se izvuče i iz te nezgodne situacije po njega.

Posle ovog gema usledila su dva sigurna gema na servis obojice tenisera tako da je bilo jasno da ćemo epilog prvog seta dobiti posle taj-brejka.

 


Njega je Kecmanović otvorio na sjajan način tako što je poveo sa 4:1, gde su dosta pomogle greške Drejpera. Do kraja taj-brejka je Britanc osvojio samo jedan poena, i tako je srpski teniser rezultatom 7:2 dobio taj-brejk i prvi set.

Drugi set doneo nam je novu veliku borbu dvojice tenisera.

Gledali smo maltene preslikan prvi set, pa smo i ovde morali da pobednika tražimo u taj-brejku.

Miomir ga je sjajno otvorio, poveo je 5:2 i činilo se da je to to. Ipak, Drejper nije smeo i nije se predao, pa je osvojio tri vezana poena za 5:5.

Stigao je Kecmanović nakon toga do prve set lopte, ali nije uspeo da je iskoristi Ubrzo je došla i druga, ovu je iskoristio i doneo veliku prednost Srbiji.

Sada je pred nama onaj lakši zadatak u kojem Novak Đoković treba da savlada Kamerona Norija i donese nam prolazak u polufinale.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "FANTASTIČNI MIOMIR ZA PREDNOST SRBIJE: Velika pobeda Kecmanovića, sada se za sve PITA Novak Đoković!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*