ŠOK U MALAGI: Đoković propustio tri meč lopte, pa izgubio od Sinera, dublovi odlučuju finalistu!

FOTO: ATP

Ne, ne, ne! Novak Đoković nije uspeo da dođe do pobede u maratonu protiv Janika Sinera na Dejvis kupu i da tako podari Srbiji plasman u veliko finale u Malagi! U meču koji je trajao više od dva i po sata, Srbin je ispustio tri meč lopte i na kraju je rival to surovo kaznio, pa će dublovi odlučivati o pobedniku ovog okršaja – 1:2 (2:6, 6:2, 5:7)!

Neverovatan meč smo gledali večeras u Malagi! Nekako smo na to i navikli kada su na terenu Novak Đoković i Janik Siner u poslednjih desetak dana. Sjajni potezi, poeni, gemovi koji nekada traju kao večnost…

 


A nije dobro krenulo. Nikako. Novak je odigrao možda i najgori set u čitavoj kalendarskoj godini. Ništa ga nije htelo, a Italijan je odmah ušao u petu brzinu.

Jedan brejk, pa drugi. Delovalo je kao rupa bez dna u tim momentima za Đokovića. Na svu sreću, taj slobodan pad zaustavljen je na vreme.

Iskoristio je to Novak kao svoju „duševnu“ hranu. Odmah je krenuo u drugom setu da „jede“ Sinera i da mu zadaje jedan udarac za drugim, baš kao što je to ovaj činio prethodno u prvom setu, samo obrnuto.

Vrlo brzo je uspeo Đoković, već četvrtom gemu da stigne do prelomnog brejka. A onda je na kraju u osmom uzeo još jedan. Želeo ga je, jer je znao da bi time onda servirao na startu odlučujućeg, što je nešto što njemu i te kako odgovara.

A u trećem setu žestoka borba. Nešto na šta smo inače i navikli kada su Italijan i Srbin na terenu. Imao je dva puta Novak šansu da dođe do brejka, ali je Italijan svaki put u tih uvodnih šest gemova nekako pronalazio način da se vrati.

Imao je Novak tri meč lopte na 5:4 i 0:40, ali je tada Siner pronašao neku nadljudsku snagu. Sve je uspeo da spase i na kraju da u narednom gemu uzme brejk Srbinu.

 


Đoković je poklekao pod dramom, bučnim italijanskim navijačima i sada će dublovi odlučivati o mestu u finalu Dejvis kupa. Videćemo samo ko će izaći na teren.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ŠOK U MALAGI: Đoković propustio tri meč lopte, pa izgubio od Sinera, dublovi odlučuju finalistu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*