NOVAK PONOVO UTIŠAO PARIZ: Đoković srušio Runea za polufinale!

Najbolji teniser sveta Novaka Đokovića plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je u četvrtfinalnom duelu slavio protiv Holgera Runea sa 2:1.

Još jedan odličan meč odigrao je srpski teniser i, posle velike borbe i drame, zasluženo slavio. Od početka do kraja Novak je imao inicijativu, konstantno napadao rivala i na kraju, posle duela sa delom publike, zalsuženo slavio i plasirao se u polufinale u kojem će igrati sa boljim iz duela De Minor – Rubljev.

 


Od samog starta meča viđen je kvalitetan tenis u kojem su obojica tenisera osvajali poene na svoj servis. Prilika za brejk nije bilo, a glavni utisaktokom većeg dela seta ostavio je deo navijača.

Naime, Novaka su ometali na sve moguće načine, blicevima, zvižducima i urlicima u momentima kada treba da odigra važne poene. Ipak, igra se nastavila, a posle 6:5, Novak je dobro zapretio Runeu. Uspeo je da odgovori na njegovu igru i dođe do 30:30. Potom, usledio je maratonski poen i duga razmena udaraca posle koje Rune, na mreži, osvaja poen za 40:30. Novak se nije predavao već je izjednačio za 40:40 i novu dramu u setu, a onda dolazi do set lopte koju koristi za 1:0 u setovima.

 


U nastavku, Novak nije na najbolji način otvorio set. Tako, Rune bez izgubljenog gema dolazi do brejka za 2:1. Ipak, potera Đokovića za izjednačenjem nije trajala dugo pošto je najbolji teniser sveta odmah „dodao gas“ i uzvratio istom merom za 2:2.

Do kraja, viđen je tvrd meč i neizvesni gemovi. Novak uz dosta muke dolazi do 5:4. Potom, suledila je nova drama. Rune je odigrao, video je da je aut i tražio čelindž. Sudija je to dozvolio, a onda je Novak poludeo. Odmah je prišao sudiji i ušao u raspravu sa njim.

Ispostavilo se da je bio aut. Ali, Rune je tražio čelindž kada je njegova lopta završila u autu. Ipak, meč je nastavljen, a posle 6:6, ušlo se u taj-brejk. Rune je nastavio sa odličnom igrom i poveo sa 3:0. Novak prekida njegovu seriju poena, a Danac potom nastavlja i dolazi do 5:1. Novak je pokušao da izjednači i preokrene, ali u tome nije uspeo.

Posle izgubljenog seta, Đoković je napravio pauzu i otišao do toaleta, a, i ovoga puta, ispratili su ga zvižduci publike.

I treći set krenuo je žestoko, ali je Novak uspeo da prvi dođe do prednosti. Posle 1:1, srpski teniser prai brejk, koji potvrđuje za 3:1. Novak je do kraja meča uspeo da zadrži prednost. Tako, posle 5:4, Novak je došao do 40:15, a onda osvojio poen vredan pobede i polufinala.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*