RUBLJEV JE SJAJAN, ALI NOVAK JE GOAT: Đoković slabo krenuo, pa razbio Rusa za polufinale Vimbldona!

Novak Djokovic Andrej Rublev Wimbledon 2023
FOTO: Wimbledon

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Vimbldona.

On je u četvrtfinalu posle preokreta savladao sedmog tenisera sveta Rusa Andreja Rubljova rezultatom 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3).

 


Ovo je bio njihov peti međusobni duel i četvrti trijumf Srbina, a meč je trajao 171 minut.

Novak će u borbi za plasman u finale igrati protiv Italijana Janika Sinera.

Od starta meča videlo se da će ovaj set biti maratonski, sa dužim razmenama, a priliku da prvi prekine takvo stanje stvari imao je Đoković.

Igrao se šesti gem kada je Srbin na tacni dobio tri brejk šanse, ali posle velike borbe najduži gem u ovom setu pripao je na kraju Rusu. U nastavku su oba tenisera čuvala svoj servis, a u 10. gemu Đoković je pokazao nesigurnost sa osnovne linije, što je bio znak da Rus napadne.

I to mu je pošlo za rukom. Nije Novak najbolje servirao i Rus je odmah iskoristio prvu brejk loptu i u idealnom trenutku napravio je brejk za 5:4. U narednom gemu bez problema je odservirao za set i posle 46 minuta prednost je bila na strani sedmog igrača na ATP listi.

Drugi deo ovog susreta doneo je onog pravog, razgoropađenog Đokovića koji je odlučio da se ekspresno vrati u meč.

Samo je on postojao na terenu u drugom setu, koji je počeo ranim brejkom, a u nastavku je još jednom uzeo servis rivalu što je bilo dovoljno da posle pet gemova u nizu može da računa da je došao do izjednačenja.

U spektakularnom setu Novak je Rusu dozvolio samo jedan gem i posle 28 minuta igre i pored njegovog imena je stajao broj 1 u koloni za setove.

 


Sve do petog gema trećeg seta delovalo je da nećemo videti brejk, pošto su oba rivala bila prilično sigurna kada su servirala.

Tada je Novak zaigrao u modu iz drugog seta, uspeo je da nametne ritam, napao je i to mu je donelo prvi brejk u ovom setu. Ta prednost mu je bila dovoljna da dobije i treći deo igre, za potpuni preokret i vođstvo u setovima, ali se mnogo namučio da to i ostvari.

Kada je trebalo rutinski da završi posao u 10. gemu, Đoković se kockao, jer je tokom 15-minutnog gema morao da spašava tri brejk lopte i tek je petu šansu iskoristio da povede sa 2:1 u setovima.

Oba tenisera su bili sigurni u uvodnim gemovima četvrtog seta, ali je Novak znao kada treba da zapne. Sjajni volej doneo mu je 15:30, a greška Rubljova dve brejk lopte. Napadao je Rus, ali ga je Novak naterao na nekoliko dodatnih udaraca kako bi spasao prvu brejk loptu. Ipak, Novak je stigao do ranog brejka, pošto je Rubljov izgubio razmenu.

Potvrdio je brejk Đoković i poveo sa 3:1, a sigurno je održavao prednost do 5:3. Rubljov je stegnuto odigrao gem na svoj servis, Novak je stigao do tri vezane brejk i meč lopte, a druga je bila srećna.

Novak je produžio i seriju pobeda na Centralnom terenu Vimbldona, pošto tamo nije izgubio još od 2013. godine i meča sa Endijem Marejem.

Đoković na Vimbldonu juri osmi trofej, kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, odnosno 24. grend slem titulu, po čemu mu već sada niko nije ravan.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "RUBLJEV JE SJAJAN, ALI NOVAK JE GOAT: Đoković slabo krenuo, pa razbio Rusa za polufinale Vimbldona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*