PARTIZANOVO NOVO SAMOUBISTVO: Crno-beli ispustili pobedu u Vitoriji!

Težak poraz crno-belih.

Košarkaši Partizana izgubili su od Baskonije rezultatom 84:83, po četvrtinama 23:23; 25:19; 15:20, 21:17.

Crno-beli su utakmicu krenuli u nešto lakšem ritmu, bez previše brzanja, fokusirano, međutim sa druge strane je bio protivnik, koji je imao isti pristup. Bez Ponitke se nekako i može, ali bez Pantera to deluje veoma napeto i teško. Organizacija napada je maksimalno limitirana usled korektne odbrane protivnika, a odbrana je nešto slabija usled dobre individualne i timske kreacije Baskijaca. Izdvojio se jedan momak, neočekivani lider prve deonice, Tristan Vukčević, koji je ukupno u prvom poluvremenu uspeo da postigne čak 11 poena za kratko vreme.

 


Ipak, drugo poluvreme su uspeli da nađu rešenje za njega i do izražaja su došle neke druge karakteristike Partizana – one negativne. Odbrana tranzicije nije bila zadovoljavajuća, a na to su se nadovezale izgubljene lopte što zajedno predstavlja lošu kombinaciju. Veliki niz domaćina je nastao usled pada koncentracije crno-belih, slobodna bacanja Mekentajera, pa trojka Marinkovića i laki poeni Kotsara. Partizan je uspeo nekako da uspostavi kvalitetniju igru kraje prvog poluvremena, ali nedovoljno da makar izjednače, pa je prva polovina utakmice završena sa šest poena prednosti u korist Baskonije.

Drugo poluvreme je donelo veliki broj preokreta na obe strane, ali u završnici je presudilo na stranu ekipe koja je pravila manje grešaka. U završnici je poslednji napad trebala da ima Baskonija, koja je vrhunski organizovala napad i pokušala timski da dođe do koša. To je ostavilo potpuno otvorenog Mekentajera, koji je taj šut na kraju promašio, ali pošto Partizan nije obezbedio defanzivni skok Moneke je došao do ofanzivnog skoka pri čemu je fauliran od strane Jaramaza. I pored raznih dobacivanja Nanelija nisu ga poremetili, pa je pogodio oba bacanja i tako doneo konačni rezultat.

 


Istaknuti igrači u ekipi domaćina bili su Moneke sa 16 poena i šest skokova, Hauard sa 14, Sedekerskis sa 14 poena, osam skokova i tri asistencije i Marinković i Kotsar sa 12, odnosno 11 poena.

U Partizanu je najbolji pojedinac bio Naneli sa 16 poena, 13 je dodao Vukčević, a po 11 Jaramaz i Ledej.

Narednu utakmicu sedmog kola igrači Partizana odigraće protiv Fenerbahčea u Beogradu, dok će Baskonija igrati sa Olimpijakosom u Pireju.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*