ŠOKANTAN KIKS PARTIZANA: Crno-beli ispustili dva gola prednosti, Zvezda sada na +7!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana neprijatno su večeras iznenadili svoje navijače, ali pre svega je ekipa Javor Matisa ostvarila pravi podvig u Humskoj, gde je uspela da nadoknadi dva gola zaostatka i na kraju remizira rezultatom 3:3!

Sada crno-beli zaostaju za Zvezdom sedam bodova. Podsetimo, crveno-beli su dva sata ranije u dramatičnoj završnici savladali Radnički u Nišu sa 1:0.

Počelo je šokantno za Partizan. Igrao se tek šesti minut meča kada je Lazar Nikolić prihvatio loptu na oko 25 metara od gola crno-belih. Ostavljeno mu je previše prostora, Fejsa je zakasnio da izađe u blok i Nikolić preciznim šutem šalje loptu u desnu stranu gola golmana Popovića – 0:1.

 


Ali, vođstvo Ivanjičana potrajalo je svega pet minuta, jer je u 11. Bibars Natho doneo izjednačenje Partizanu. Golu je prethodila asistencija Meniga kroz sredinu, Natho je ušao u kazneni prostor i sa oko 11-12 metara pogodio mrežu – 1:1.

Nastavio je Partizan sa napadima, a do preokreta je stigao u 26. minutu kada je Dijabate na desnoj strani napravio pometnju u odbrani Javora, zatim odlično centrirao za Uroševića koji udarcem glavom pogađa mrežu – 2:1.

Do kraja poluvremena prilike za Partizan propuštali su i Rikardo, Dijabate, pa Filipović posle kornera u 45. minutu, a u nadoknadi vremena prvog dela igre je dobar pokušaj imao i napadač Javor Matisa Petar Gigić koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Popović izbio loptu u korner.

Prvu priliku u nastavku meča imao je Igor Vujačić u 48. minutu, ali je zamalo bio neprecizan. Dva minuta kasnije nova prilika za Uroševića koji šutira iskosa sa leve strane, ali je njegov šut izblokiran ispred gola gostiju.

Novi pokušaj Urošević je imao i u 52. minutu kada je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta zakačila jednog fudbalera Javora, promenila pravac i završila u korneru. Posle tog kornera Živković je pogodio prečku, pa su Ivanjičani imali dosta sreće u prvih 7-8 minuta drugog poluvremena.

Usledio je nešto mirniji period igre kada su se gosti donekle oslobodili pritiska, pa je na drugoj strani i Luka Luković “zagrejao dlanove“ golmana Partizana Aleksandra Popovića.

Ipak, bolja igra Partizana donela je rezultat u 64. minutu meča. Crno-beli su iznudili slobodan udarac uz desnu aut-liniju, odlično ga je izveo Bibars Natho koji je idealno centrirao za Marka Živkovića koji udarcem glavom šalje loptu u mrežu – 3:1.

Samo dva minuta kasnije nova velika prilika za Partizan, Urošević je probio po levoj strani i uputio odličan centaršut za Rikarda koji ne reaguje kao obično u ovakvim situacijama i udarcem glavom šalje loptu pored gola.

I kada je izgledalo da Partizan polako završava posao u ovom meču, gosti su u 69. minutu iznudili jedanaesterac. Ovo je bila veoma sumnjiva odluka sudije pošto je Kristijan Belić startovao na loptu, ali je i posle VAR-a odluka ostala ista.

Precizan sa bele tačke bio je bivši napadač Partizana Petar Gigić koji smanjuje na 3:2 i vraća rezultatsku neizvesnost.

U 73. minutu nova velika prilika za Rikarda, prihvatio je loptu sa desne strane, šutirao iz okreta, ali je iznudio samo novi korner.

I kako se bližio meč kraju, sve veća nervoza se uvlačila u ekipu Partizana. To je u 88. minutu meča iskoristio Gojković posle odličnog centrašuta sa leve strane, kada je bio bolji u skoku od Jovića i udarcem glavom savladao Popovića za šokantnih 3:3!

 


Be the first to comment on "ŠOKANTAN KIKS PARTIZANA: Crno-beli ispustili dva gola prednosti, Zvezda sada na +7!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*