NOVAK POBEDIO: Sada sledi cupkanje uz meč Sinera i Runea

Srpski teniser, Novak Đoković, zabeležio je novu pobedu na Završnom mastersu u Torinu, gde je u okviru poslednjeg meča grupne faze uspeo da slavi protiv Huberta Hurkača sa 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:1, ali, ono što je najgore, ovo može biti „pirova“ pobeda.

Pre meča, kalkulacije su bile jasne. Novak je morao da slavi bez izgubljenog seta ukoliko je želeo da se sigurno pronađe u polufinalu ovog turnira, sve osim toga stavlja ga na „cupkanje“ i čekanje, jer će umnogome zavisiti od Janika Sinera, koji igra protiv Holgera Runea.

 


Đoković sada mora da čeka duel Italijana i Danca, ali, tamo takođe njemu odgovara samo jedno – pobeda Sinera protiv Runea, kako bi naš teniser otišao u polufunale. U suprotnom, bilo koja pobeda Runea vodi njega i Sinera u polufinale.

Što se tiče samog meča između Novaka i Poljaka, Đoković je dosta lošije počeo, mučio se, dosta se mučio sa servisima Hurkača, te su igrali gem za gemom. Bez prilike za brejk, bez ičega u prvom setu, te su otišli u taj-brejk. Tamo je Novak pokazao zašto ove sezone dominira u taj-brejkovima, vezao je pet poena i bilo je dovoljno za 7:1.

 


Drugi set je bio i koban po Đokovića. Opet su obojica igrala gem za gemom, ali, ključni momenat se dogodio u petom gemu ovog seta. Hurkač je uhvatio zalet, vezao je četiri poena na svoj servis, kada je potom servirao Đoković.

Hurkač je i tu vezao četiri poena, napravio brejk, a potom je na svoj servis osvojio i četiri nova za 4:2.

Pokušao je Novak u osmom gemu da izjednači, imao je dve brejk lopte, ali, propustio je obe…

Na kraju, poslednji treći set je bio puko odrađivanje posla. Hurkač je bio izmoren, a Novak je to iskoristio i slavio sa 6:1.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*