SMENA NA VRHU EVROPE: Nikola Grbić slavi

Poljska je prvak Evrope.

Odbojkaši Poljske su u velikom finalu u Rimu savladali Italiju sa 3:0 (25:20, 25:21, 25:23).

 


Kako je Italija neočekivano lagano savladala Francusku, tako je sada Poljska u sred Rima počistila Italijane i tako došla do svoje druge titlule prvaka Evrope.

Poljaci su imali prednost u prvom od prvog do poslednjeg poena, ona se kretala u razmaku do najviše osam poena razlike 14:22, a set je okončan rezultatom 25:20 za goste.

U drugom setu smo gledali uzbudljiviju i neizvesniju borbu na terenu. Italija je bolje otvorila drugi set, gde je Italija imala u nekoliko navrata minimalnu prednost, ali je Poljska to lako vratila na svoju stranu i stekla prednost od tri poena razlike. Međutim, tu nije bio kraj seta jer se Italija od minus tri vratila u igru i povela sa 15:14, ali su onda gosti krenuli u seriju od šest poena zaredom i tu je bio kraj svih nadanja da bi Italija mogla do izjednačenja u setovima.

 


Poljaci su na kraju set dobili sa 25:21.

Treći set je trebalo da pripadne Italijanima, ali je Poljska opet bila bolja u završnom delu seta. Italija je bila bolja u većem delu seta, imali su Italijani i plus četiri 10:6, ali je Poljska smanjivala prednost, da bi prvi put povela sa 18:17.

U završetku seta blistao je Leon koji je svojim dobrim servisima doneo prednost svom timu i treći set 25:23 posle kog je Poljska došla do druge titule prvaka Evrope.

Blistao je naturalizovani Poljak u timu Nikole Grbića, sem njega dobar je bio i Lukaš Kačmarek, junak je i Robert Hubner, dok je kod Italijana izostao bolji učinak Đanelija, nevidljiv je bio Mikealeto, kao i Romano.

Poljaci su se tako revanširali Italijanima za poraz u finalu Svetskog prvenstva u svojoj zemlji.

Ovo je i prvi pehar šampiona Evrope za Nikolu Grbića od kada je postao selektor.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SMENA NA VRHU EVROPE: Nikola Grbić slavi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*