CRNO-BELI U VRHU EVROPE: Partizanova ŠKOLA daleko ispred Zvezdine!

164. večiti derbi-Crvena zvezda-Partizan
FOTO: FK Partizan

Odavno je poznato da Partizan ima jednu od najboljih fudbalskih škola na svetu.

Nedavno je objavljeno istraživanje po kojem su crno-beli tim sa najviše fudbalera u evropskim klubovima, čak 85.

Sad je usledila nova lista, koja broji koliko koji klub trenutno u svom timu ima igrača iz sopstvene škole i tu se Partizan kotira veoma visoko, na 13. mestu u Evropi.

Četa Aleksandra Stanojevića u svojim redovima ima 14 igrača koji su proveli u Partizanovoj školi makar tri sezone, što je za dva manje od lidera po ovom pitanju Sigme i Sent Etjena. Češki i francuski predstavnik mogu da se podiče sa najviše „domaćih“ igrača, ali značajan broj fudbalera iz svioje škole u prvom timu imaju i Dinamo Kijev, Admira, Real Sosijedad, Zbrojovka i Opava koji imaju po 16 svojih produkata u seniorskom timu.

Kada je u pitanju poredak u pet najkvalitetnijih liga Starog kontinenta iza Sent Etjena i Real Sosijedada su škole Mančester Junajteda i Liverpula sa po 15 igrača, sledi Vest Hem sa 14, dok je u Selti 13 fudbalera prošlo školu u Vigu.

Partizan je po ovom kriterijum prvi u Srbiji, dok je rad drugoplasirani. Crvena zvezda se nalazi tek na 12. mestu sa svega pet igrača iz sopstvene škole. Jedini klub iz Superligi koji nema nijednog svog fudbalera jeste Proleter.

Be the first to comment on "CRNO-BELI U VRHU EVROPE: Partizanova ŠKOLA daleko ispred Zvezdine!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*