„MARKA“: Novak Đoković je najveći svih vremena

Mi smo znali, sad su i ostali potvrdili, Novak je najbolji ikad!

Debata je gotova, Novak Đoković je najveći svih vremena!

Bio je ovo naslov prvog teksta čuvenog španskog sportskog lista „Marka“, posle slavlja Srbina na US Openu i osvajanja 24. grend slem titule u karijeri.

Ovakav naklon je dugo čekao Đoković, čiji uspeh tokom cele karijere umanjuju iako je nama, Srbima, bilo odavno jasno da je on zaista najbolji ikada.

 


Iako nije želeo to sam da potvrdi, nakon US Opena su to uradili mnogi koji su bili protiv njega.

 


„Ostavljam to vama i svima drugima, da li jesam ili nisam, da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. To je deo mog putovanja, ja sam zahvalan odakle dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu, to mi je još slađe i to me ispunjava, a vi pišite ono što mislite“, rekao je Đoković nakon osvajanja 24. grend slem titule.

Prvo da se pomenu svi rekordi koje je španska „Marka“ izdvojila u svom autorskom tekstu.

Najočigledniji dokaz da je najbolji jeste da ima najviše osvojenih grend slemova. Zatim se ističe da je Đoković četvrti put u karijeri osvojio tri grend slema u jednoj sezoni, što nikad niko nije uspeo.

Dodaje se zatim da je Đoković upravo započeo 390. nedelju na čelu ATP liste i da je još marta 2021. godine prestigao Federera koji ima 310 nedelja na čelu.

Posebno se ističe rekordna 2015. godina koju je Đoković okončao sa rekordno osvojenih 16.785 poena. U toj 2015. godini je osvojio tri grend slem pehara – Australijan open, Vimbldon i US Open, i čak sedam mastersa iz serije 1000, kao i Završni masters.

Kad se već pominju mastersi, ističe se da ih Đoković ima čak 39, tri više od Nadala. Uz to, jedini je teniser koji je osvojio najmanje jednom svaki od devet masters turnira iz serije 1000, i ne samo to, nego je svaki osvojio po najmanje dva puta.

Ne sme se zaboraviti ni činjenica da je Novak osvojio šest Završnih mastersa, isto koliko ima i Federer.

Posebno se dodaje da je Đoković u međusobnom skoru bolji od dvojice najvećih rivala. Protiv Nadala ima skor 30:29, a protiv Federera 27:23.

Kad je u pitanju broj titula, Novak je među aktivnim teniserima najuspešniji jer ih ima 96.

Nadal ih ima 92. Ispred šampiona US Opena su još samo Federer sa 102 i Džimi Konors sa 109.

Ovakav katalog dovoljan je za titulu GOAT, što sada smatra i stric Rafaela Nadala, Toni.

„Novak Đoković je veliki šampion i biće veoma teško dostići ga, ne samo za mog bratanca, nego za bilo koga“, rekao je Toni.

Poklonili su se zatim i dva grend slem turnira, US Open i Australijan open, na svojim zvaničnim profilima na društvenoj mreži „X“.

„Novak Đoković se odvaja od velikana“, pisalo je u tekstu prvog, dok je četvrti grend slem na srpskom poslao poruku.

„Idemo“, pisalo je u opisu velikim slovima uz emotikon koze, koji označava termin GOAT (najbolji svih vremena).

Nekoliko puta u karijeri čuveni američki teniser Endi Rodik imao je nesuglasica sa Đokovićem, ali deluje da je sve to ostavio u prošlosti.

„Dominacija Novaka i način na koji pobeđuje su apsurdni. On je verovatno najpouzdaniji igrač kojeg smo ikada imali. Ne bih se kladio protiv njega nikada, ni na jednoj podlozi, u bilo kom formatu“, napisao je Rodik u kolumni.

Isto su uradili i poznati mediji kao „BBC“ i „Eurosport“, da bi i spiker US Opena tokom celog turnira Novaka nazivao najboljim ikada.

Zato Nole, ne brini, mi smo znali, sada su ostali samo potvrdili.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "„MARKA“: Novak Đoković je najveći svih vremena"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*