NEVEROVATNO: Zvezda ispustila veliku prednost, Bajern slavio posle preokreta

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna 84:82 u uzbudljivom meču finala turnira „Magenta Kup“.

Čovek odluke bio je Amerikanac Tramel Darden (41), nekadašnji igrač brojnih evropskih klubova, koji je odigrao za Bajern da popuni broj u odsustvu nekolicine igrača.

Darden je sa dve vezane trojke približio Bajern Zvezdi na samo poen razlike, a potom je Edvards još jednim dalekometnim hicem prelomio meč.

 


Zvezda je u toj završnici promašivala, Teodosić je ispalio tri vezane trojke, pogodio je jednu (da se održi vođstvo), međutim, Bavarci su imali bolja rešenja i generalno su odigrali bolje samu završnicu.

Teodosić je i u poslednjoj sekundi meča pokušao da ubaci trojku sa svoje polovine, međutim lopta nije pogodila cilj.

 


Obojica trenera, Laso i Ivanović, nisu danas raspolagali najjačim sastavima. Bajernu su falili članovi „zlatne“ reprezentacije sa minulog Mundobasketa Obst, Bonga i Gifaj, nije bilo ni poslednjeg pojačanja Ibake, kao ni Vladimira Lučića.

Kod Zvezde, izostali su Nejpir, Tobi i Davidovac.

Što se samog meča tiče, Zvezda je odigrala daleko bolje 35 minuta od rivala, ali sav dotadašnji trud i u nekoliko navrata dvocifreno vođstvo „poništila“ vrlo lošom završnicom i odlukama u napadu u tom delu meča.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini vodila 67:57, potom i 73:62, međutim, od tada je Bajern krenuo daleko bolje da pogađa i brzo je stigao na samo poen zaostatka – 76:77.

Pomenusmo već, Darden je bio ključni čovek u tom naletu Bavaraca sa dve vezane trojke, počeli su da pogađaju i ostali, a čini se da je Zvezdinu sudbinu danas zapečatio bivši šuter Bostona Edvards trojkom za vođstvo Bajerna 84:80.

Posle toga je Simonović doneo brze poene, potom su i sudije donele jednu diskutabilnu odluku (nisu svirale očit prekršaj Edvardsa nad Gedraitisom), a poslednju šansu da izjednači ili preokrene Zvezda je dobila nakon što je Edvards promašio oba penala.

Rekosmo, Teodosićev dalekometni hitac nije bio precizan, pokušao je „nemoguće“ i Simonović, takođe bez uspeha, pa je vođstvo ostalo na strani Bavaraca.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NEVEROVATNO: Zvezda ispustila veliku prednost, Bajern slavio posle preokreta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*