ZVEZDA ISPUSTILA OGROMNU PREDNOST :Crveno-beli ubedljivo izgubili od Monaka

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Monaka 91:80, u meču 25. kola Evrolige.

Crvena zvezda imala je prednost i od +20, ali su je ispustili katastrofalnom igrom u drugom poluvremenu i poraženi su od ekipe Saše Obradovića.


Sada su na skoru 8-14, dok je Monako na 12-12.

Crveno-beli odigrali su sjajnu prvu četvrtinu, u kojoj su ubacili 30 poena i šutirali su 4/5 za tri poena.

Igrali su i dobru odbranu i zaustavili odličan napad Monaka na 19 poena, koji nikako nije mogao da parira raspoloženom beogradskom timu u prvoj deonici.

Iako je Monako poveo 8:4 na početku, usledila je serija Zvezde, koju je predvodio Ostin Holins, a pridružio mu se Kalinić.

Svoj doprinos sa klupe dodao je i Ognjen Dobrić, kao i Branko Lazić, trojke su ulazile sa svih strana i posle trojke Dobrića Zvezda odlazi na +11, što je bila i razlika posle prve deonice.

U drugoj četvrtini stvari u svoje ruke uzima Nikola Ivanović, koji pogađa trojku, pa je zatim navukao Džejmsa na fintu i pogodio dvojku za +16.

Posle još jedne dobre odbrane, na drugoj strani sjajno Kalinić asistira Holinsu, a Amerikanac pogađa trojku za +17 i pravu šutersku rapsodiju Crvene zvezde.

Ivanović je nastavio sa sjajnom igrom i ukrao loptu na prenosu, pa poentirao, a posle poena Monaka je Holins odgovorio novom trojkom za najvećih +20.

U završnici prvog poluvremena Zvezda je pala, razigrao se Dvejn Bejkon, pomogli su mu Motejunas i Dijalo, pa je Monakom serijom 9:0 smanjio na jednocifreni zaostatak i brzo istopio veliku prednost Zvezde.

Na kraju prvog poluvremena je Dobrić fauliran na šutu za tri poena, pogodio je dva bacanja, Zvezda je odbranila poslednji napad i na poluvreme otišla sa +10.

Zvezda je odigrala veoma lošu treću četvrtinu, što je Monako uspeo da iskoristi.

Na startu deonice je Zvezda imala +12, ali je onda Monako napravio seriju 8:0 i primakao se, dok je Zvezda rešenje u napadu pronašla na četiri minuta do kraja četvrtine, kada Lazić pogađa trojku za +7.

Izgubili su crveno-beli šest lopti za šest minuta, nije mogao niko ništa da pogodi, Dobrić je promašio tri puta na ulazu, a sve to je kažnjavao Monako, pogotovo kada je Zvezda ušla u bonus i kada su često počeli da idu na liniju penala.

Zvezda je održavala minimalnu prednost sve do kraja četvrtine, kada je Anđušić dobio četiri bacanja na poklon posle loših faulova i izjednačio na 64:64, što je i bio rezultat na kraju treće četvrtine.

Crvena zvezda je nastavila sa veoma lošom igrom i u trećoj četvrtini, a Monako je nastavio tamo gde je stao u trećoj deonici.

Do prvog vođstva još od drugog minuta prve četvrtine stigli su trojkom Majka Džejmsa, a na pet minuta do kraja trojku za +5 pogađa Motejunas.

Kada je odmah uzvratio Dobrić probudila se nada, ali onda nova serija promašaja i izgubljenih lopti, laki poeni za Dvejna Bejkona, koji vezuje šest poena i donosi +8 Monaku.

Na dva i po minuta do kraja Motejunas pogađa trojku za +11 i tu je meč bio rešen.

Velika šansa propuštena je u prošlom kolu, kada je Zvezda poražena od Olimpije Milano u Pioniru (57:63), a sada dolazi ekipa koju vodi trener koji je vodio beogradski tim u prvom delu prošle sezone Saša Obradović.

Proslavljeni košarkaš Crvene zvezde je Monako preuzeo sredinom decembra, kada je Zvezdan Mitrović dobio otkaz.

U prvom meču ove sezone slavio je Monako.


Be the first to comment on "ZVEZDA ISPUSTILA OGROMNU PREDNOST :Crveno-beli ubedljivo izgubili od Monaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*