ČOVIĆ UDARIO NA PARTIZAN: Pokazao papire

Prvi čovek Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da će Zvezda igrati na Kupu Radivoja Koraća, a pričao je i o poreskim dugovanjima.

Ova odluka je bila neizvesna pošto je Zvezda najavila bojkot takmičenja jer je Partizan lani napustio završnicu košarkaške Superlige Srbije.

Pošto mesecima nije bilo epiloga, niti odluke u tom slučaju, Zvezda je zapretila da će odustati od turnira na kom brani trofej osvojen februara prošle godine.

 


„Jednoglasno je doneta odluka da Zvezda igra u Nišu, pojavićemo se dan ranije, ali neverovatno je da nas niko ništa ne pita, već samo odredi gde igramo, nemamo ništa protiv Niša, jer se širi košarka u Srbiji, smatramo da su takvi nastupi i istupanja iz lige i bežanje. Svake godine je isto, bezbednosno Niš, moram nažalost da konstatujem, nije moguće obezbediti visok nivo sigurnosti, umalo je prošle godine čovek ostao bez oka. Uvek imamo problem sa kartama u Nišu, organizator mora da misli na to, da obezbedi i za jedne i za druge bar po 1.000 karata, mi imamo po 250 karata, pa čekamo tamo, skupe se navijači, onda se stvaraju tenzije između navijača i policije, da li će ući, da li neće, nama presedne i to će biti i ove godine. Mi teško da ćemo početi ako naši navijači ne uđu. Organizator je odgovorio da nema više nego 250 karata. Nema razloga da se te karte prodaju otvoreno, jer sam ubeđen da bi klubovi platili“, rekao je Čović na konferenciji.

Istom prilikom je prokomentarisao i pisanja o dugovanjima klubova za porez državi, o čemu je bilo priče poslednjih dana.

„Država mnogo pomaže klubovima, ali po pitanju poreza moramo svi da budemo uravnoteženi, naš dug za porez se odnosi na PDV, i nijedan drugi porez. Nama bi osam miliona evra poreskog duga… nemate bolji kredit. Naš dug se odnosi na 2021. godinu, pa onda delimično nismo plaćali u kontinuitetu, ali moram da kažem koliko smo dali za porez, od 1. jula 2011. godine do 31. januara 2023. godine KK Crvena zvezda je izdvojio za poreze 7,73 miliona evra. U 2022. godini platili smo 103 miliona dinara ili 878 hiljada evra. Ove godine 13 miliona dinara ili 116.289 evra. To su kao ‘eksel tabele’, pa neka naprave i drugi eksel tabele i neka izađu samo sa tačnim podacima“, rekao je Čović.

Komentarišući optužbe iz Partizana na račun kluba sa Malog Kalemegdana, pokazao je i papire sa sudskom presudom zbog, kako kaže, „laži usmerenih na UPPR i na porodicu“.

„Laž je da je to porez od 20 godina. Po zakonima ove zemlje porez zastareva za pet, a apsolutno zastareva posle deset godina, kada pričaju o tome, neka dokumentuju jednu uplatnicu za porez da su platili. Osmog juna 2017. godine je bila njihova poslednja uplata za PDV i to 1,9 miliona dinara. Ovo nisu eksel tabele, ovo su poreski izvodi, mi se time dalje nećemo baviti. Što se nas tiče, mi ćemo objaviti rangove plata i naknada, koliko smo dobili para od države kojoj smo zahvalni. Bez njene pomoći ne bismo mogli da funkcionišemo“, kazao je Čović na račun Partizana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je večite da plaćaju porez i naveo da je Zvezdin dug milion evra, što je Čović demantovao, navodeći da je dug oko 600 do 700 hiljada evra. Sada je priznao grešku.

„Žao mi je što je napravljena onakva greška, ali ko radi taj i greši. Izvinjavam se javnosti i vama za takav propust. Nisam uzeo PDV iz decembra 2022. godine, tako da je dug za porez oko milion evra, tako da nije predsednik Vučić mnogo pogrešio. Ja priznajem grešku, ali nije bila namera da polemišem, ocenjujem. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku. Njegov pristup, kada je sport u pitanju, veoma je dobar. Svi savezi su pokriveni, po pitanju poreza moramo da budemo svi uravnoteženi. Naš dug za porez se odnosi na PDV. Nemate bolji kredit od osam miliona evra duga za porez“, kazao je Čović.

BONUS VIDEO:


2 Comments on "ČOVIĆ UDARIO NA PARTIZAN: Pokazao papire"

  1. Hoće li neko ovom klovna zapušiti usta?Pred svako takmičenje širi tenzije i mržnju,vrati pare kreteni pa onda baljezgaj.

  2. Kako se to širi košarka kada jedinog prvoligaša sa juga Srbije, a to je Zdravlje iz Leskovca, sudije i ekipa na sve načine pokušavaju da izbace iz lige? Zašto? Daleko im da se putuje? A zaboravili kakvi su spektakli bili u Leskovcu ranijih godina, pune tribine i fešta za oči i dušu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*