ŽESTOKO NAPAO PARTIZAN: Čović otkrio Zvezdin budžet, pa udario na crno-bele!

Nebojša Čović bio je gost emisije „Jutro“ na TV Prva.

On je otkrio koliki je budžet Crvene zvezde za ovu sezonu nakon što je dan pre to isto učinio Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan.

 


– Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15 miliona i 800. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 milona i 200, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 23/24. Naravno, budežet je živa materija u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka. On će se svakako menjati – rekao je Čović i dodao:

– Zvezda to poštuje i nadamo se da će drugi poštovati. Mi smo bili pod merama prošle godine, gde su naše komšije bile neormno angažovane da spreče igranje Kampaca. Mi smo izveštaj za prošlu sezonu predali Evroligi. Mislim početkom novembra, krajnji rok je 20. decembar. Jako je zanimljivo da vidimo kako će komisija da komentariše neke druge budžete. Evo, na primer, od naših komšija. Kada dugujete državi 585 miliona dinara državi za porez… Kako?

On navodi da dug Crvene zvezde iznosi 860.000 evra.

– Mi smo od 1.12. do 15.12. uplatili 150.780.902 dinara za porez. Nastavićemo to već u ponedeljak dalje. Mislim da ćemo u narednih mesec-dva, naše obaveze izmiriti.

Dao je i svoj sud o slučaju „Beogradske arene“.

 


– Beogradska arena, dobro ste rekli, ona je beogradska. Kada sam ja bio gradonačelnik, privodili smo je kraju. Nismo uspeli da je završimo, ali smo je stavili pod krov. Ona je tek delimično završena tamo za 2000. Čini mi se da je pred 5. oktobar SPS držao miting, onaj njihov poslednji. Ona je beogradska, finansirana je beogradskim parama i treba da je koriste svi klubovi. Negde pred koronu, sedeli smo u kancelariji Grbovića, dotični Grbović i ja, Mi iz Zvezde smo rekli da ćemo privremeno izaći iz Arene jer nema publike, nema svrhe, ali da kada se vratimo delićemo sve termine na pola. I u velikoj i u maloj sali. Pružili smo ruku jedni drugima, ali to nije ispunjeno. Mi se ove godine vraćamo u Arenu i treba da se vratimo u malu salu. Čujem da raznorazne dezinformacije, da ima aneks i ostalo. Ili ovaj od juče (Ostoja Mijailović, prim.aut.) laže ili Grbović laže. Grbović nam je dao na uvid kompletnu dokumentaciju. Niti mi imamo potpisan ugovor, niti oni imaju. Treba da se potpišu novi ugovori i nova dokumentacija – kaže Čović i dodaje:

– Pred našu utakmicu, mislim da je bilo sa Armanijem, nismo imali grejanje. Arena je bila isključena sa daljinskog sistema grejanja. Zbog čega? Pa zbog dugova koje je imala. Pa isto gradska čistoća. Mi u Areni nismo bili tri-četiri godine. Oni su koristile, nisu plaćali, pa je Arena otišla u dugove.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "ŽESTOKO NAPAO PARTIZAN: Čović otkrio Zvezdin budžet, pa udario na crno-bele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*