KNEŽEVI RAZBIJENI U PARAMPARČAD: Zvezda UNIŠTILA Obradovićev Monako!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su na fantastičan način prekinuli niz od dva uzastopna poraza na svom terenu u Evroligi.

Crveno-beli su stigli do desete pobede u elitnom takmičenju nakon što su deklasirali Monako rezultatom 92:68.

Zvezda je sada na skoru 10-9, a Monako na 12-7.

 


Sjajna atmosfera je viđena u hali „Aleksandar Nikolić“ i pre početka. Navijači crveno-belog tima su dočekani sa lepim iznenađenjem kada je Luka Vildoza izašao na zagrevanje i našao se među igračima za ovaj meč iako mu je prognozirana pauza do kraja januara.

Ipak, taj momenat je pao u senku drugog. Nekadašnji igrač i trener Zvezde, a sada Monaka, Saša Obradović je dočekan ovacijama na šta je odgovorio ljubljenjem grba tog kluba na centru igrališta.

Početak same utakmice je obeležio egal dve ekipe i čudnih sudijskih odluka. U njima je prednjačio Sefi Šemeš, zbog čega je u jednom trenutku na njega pobesneo Duško Ivanović.

Ubrzo je u igru ušao Vildosa i od tog momenta je sve išlo na vodenicu crveno-belih. Nedović je pre njegovog ulaska vezao pet poena, potom i još par sjajnih kombinacija sa Mitrovićem, a Argentinac se samo uklopio i trojkom iz naskoka doneo prvu dvocifrenu prednost ekipi u smiraj prve deonice.

Njegov pogodak je bio najava onoga što ćemo gledati u nastavku. Rešetala je Zvezda iza linije 6,75 što je bilo njihovo glavno oružje na meču. Na početku druge deonice pogađa Dobrić, Marković, pa Nedović uz više od 50 odsto pogođenih šuteva koje su uzimali iz daljine. Na drugoj strani je sve prepušteno u ruke Majka Džejmsa, ali on sam nije mogao protiv šuterski raspoloženog protivnika.

Do poluvremena je bilo +18 i svi su već upisali pobedu domaćinu, ali Obradovićeva ekipa nije htela da odustane bez borbe. Srećom, ista je bila kratkog daha. Pripao im je veći deo treće deonice tokom koje se dogodio prelomni trenutak.

Pogodio je Džejms za tri i smanjio zaostatak na 11 poena, imao je Monako napad za jednocifrenu razliku, ali ga ne koristi nakon čega je usledio novi talas Zvezde. Tri napada, tri trojke – Dobrić, Vildoza, pa Lazarević.

U tom trenutku je bilo +22 pred poslednjih 10 minuta i nije mogao Monako nikako da se vrati iz toga. Na kraju je Zvezda stigla i do maksimalnih +25.

Filip Petrušev na kraju najefikasniji u Zvezdi sa 21 poenom, Luka Mitrović je upisao 15, obojica uz po šest skokova, a Nemanja Nedović je ostao na 11 iz prvog poluvremena. Dvocifren poenterski učinak imao je i Dobrić sa 10 poena. Lazić i Vildoza su upisali po devet, a Stefan Marković se istakao asistencijama – ukupno osam, uz šest poena.

Na drugoj strani, Majk Džejms jedini dvocifren u ekipi Monaka sa 26 poena i šest skokova.

 


Be the first to comment on "KNEŽEVI RAZBIJENI U PARAMPARČAD: Zvezda UNIŠTILA Obradovićev Monako!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*