VUJAČIĆEV HITAC ZA TRI BODA: Partizan promašivao, ali i pobedio Napredak!

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak na svom terenu sa 1:0 u zaostalom meču 5. kola Superlige Srbije.

Ovom pobedom crno-beli su se probili na drugo mesto na tabeli sa dva boda manje od Crvene zvezde koja večeras gostuje Vojvodini u Novom Sadu.

Partizan je prvi put ozbiljno pripretio u sedmom minutu meča, kada je Dijabate probio po desnoj strani, onda poslao loptu na ivicu peterca odakle Kvinsi Menig šutira iz prve, ali golman Napretka Nikola Petrić odlično interveniše i sprečava vođstvo crno-belih.


Tri minuta kasnije Petrić se još jednom istakao, kada je Belić uposlio Rikarda u kaznenom prostoru gostiju, a šut napadača Partizana je iskosa sa leve strane zaustavio čuvar mreže kruševačkog tima.

Usledio je period zatišja, a onda posle pola sata igre Partizan pojačava pritisak u kaznenom prostoru Napretka i dolazi do vodećeg gola. Na levoj strani terena su kombinovali Natho, Dijabate i Menig koji u kaznenom prostoru pronalazi kapitena Uroševića, ovaj lepo uočava Vujačića, prosleđuje loptu štoperu Partizana koji preciznim udarcem sa petnaestak metara šalje loptu u donji desni ugao gola nemoćnog Petrića – 1:0.

Posle primljenog gola, Kruševljani su pokušali da težište igre prenesu na polovinu rivala i umalo su došli do izjednačenja pred kraj prvog poluvremena. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca koji je izveo Krstić sa desne strane, lopta je ubačena na drugu stativu, u peterac Partizana, gde ju je zahvatio jedan igrač gostiju i pogodio stativu. Od stative se lopta odbila na gol-liniju, gosti su smatrali da je to gol, ali posle provere u VAR sobi utvrđeno je da je golman Popović na vreme uhvatio loptu, na gol-liniji.

Ekipa Napretka je i u drugo poluvreme ušla hrabro i ambiciozno, sa željom da još koji put ugrozi golmana Popovića, ali im je nedostajala bolja završnica. Na drugoj strani je prvi pripretio Menig, Petrić je uspešno intervenisao, baš kao i nekoliko minuta kasnije, kada je Traore uputio odličan udarac sa preko 20 metara, gađao je pod prečku, ali je odlični golman Napretka uspeo da izbije tu loptu u korner.

U 65. minutu meča sporna situacija u kaznenom prostoru Napretka, kada je Rikardo povređen pošto ga je Kerkez udario po skočnom zglobu, dok mu je noga bila u vazduhu. Nije bilo signala iz VAR sobe da ovu situaciju treba proveriti, a Rikardo je posle ukazane pomoći nastavio meč.

Partizan je pokušavao i dalje da stigne do drugog gola, ali kako se meč bližio kraju, inicijativa crno-belih je počela da jenjava. Trener Gordan Petrić je pojačao defanzivu uvođenjem Andradea umesto Dijabatea, Kruševljani su pretili u nekoliko navrata, ali nisu uspeli da ugroze gol golmana Popovića i pobedu Partizana.

 


Be the first to comment on "VUJAČIĆEV HITAC ZA TRI BODA: Partizan promašivao, ali i pobedio Napredak!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*