CRNO-BELI OSVOJILI MOLDAVIJU: Hitac Rikarda dovoljan za pobedu Partizana!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Šerif u Kišinjevu rezultatom 1:0, u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

Pobedonosni gol postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu, kojim je postao najefikasniji stranac u istoriji srpskog fudbala. Ukupno je dao 84 pogodaka.

Crno-beli su praktično čitavo drugo poluvreme igrali sa desetoricom, pošto je u 50. minutu direktan crveni karton dobio Igor Vujačić.

 


Odbrana gostiju, predvođena golmanom Aleksandrom Popovićem, bila je na visini zadatka, tako da će revanš u Humskoj, za nedelju dana, dočekati sa zalihom.

Izabranici Gordana Petrića su bili ti koji su krenuli nešto agresivnije, ali su domaći ubrzo preuzeli inicijativu i imali nešto više prilika na stadionu „Zimbru“, na kojem ove večeri nije bilo gledalaca.

Abdul Tapsoba je bio taj koji je najviše pretio Aleksandru Popoviću, a prvi šut, posle odbitka, imao je u šestom minutu.

Utakmica po tvrdom i jako lošem terenu u Kišinjevu bila je mirna, da bi sredinom prvog poluvremena Šerif u više navrata pokušavao da naudi Partizanu.

Najveća opasnost po gol Partizana bila je u 22. minutu, kada su prečka i golman Popović spasili beogradski tim.

Tapsoba je najpre, iako ne preterano visok, nadskočio Bibrasa Natha i šutirao glavom, ali je pogodio samo okvir gola.

U nastavku akcije probao je i Atijemven, ali je njegov šut završio u naručju Popovića.

Partizan se malo trgnuo, prebacio težište na polovinu rivala, ali ofanzivno crno-beli nisu izgledali dovoljno dobro.

Ubrzo je Šerif imao još jednu šansu preko kapitena Talala, da bi u finišu, pred pauzu, Rikardo Gomeš bio u centru pažnje.

U 41. minutu Rikardo je primio loptu na desnoj strani, dobro se zagradio i odlično, snažno šutirao iz mrtvog ugla, da bi Maksim Koval jednom rukom zaustavio taj udarac.

Ukrajinskom golmanu to nije pošlo za rukom u 45. minutu, kada je Rikardo Gomeš doneo vođstvo Partizanu.

Bila je to tri na tri situacija, Menig je poveo kontru, dodao Rikardu, koji je na levoj strani prihvatio loptu, prišao i posle driblinga šutirao i prevario Kovala, a u tome mu je pomogao defanzivac domaćih, koji je malo skrenuo loptu i prevario svog golmana.

Na startu nastavka Popović je još jednom dobro reagovao, posle udarca Tapsobe, te tako neutralisao smušenu reakciju saigrača iz odbrane.

Nije mnogo prošlo do trenutka kada je Partizan ostao sa desetoricom na terenu, zbog direktnog crvenog kartona za Igora Vujačića.

Crnogorski štoper je pokupio kapitena domaćih, Talala, koji je uz bolnu grimasu i vrisak tražio isključenje Vujačića, a ne samo žuti karton.

Sudija Osmers je na nagovor kolega iz VAR sobe još jednom pogledao snimak i preinačio odluku, te defanzivca gostiju poslao u svlačionicu.

Šerif je, logično, preuzeo kontrolu, imao nekoliko pokušaja, da bi umalo doživeo hladan tuš u 60. minutu.

Sjajan solo prodor je priredio Kvinsi Menig, istrčao, promešao odbranu rivala, solidno šutirao, ali je Koval nogom zaustavio taj pokušaj.

Šerif je u poslednjih pola sata imao loptu u nogama, kontrolu, kružio je oko šesnaesterca gostiju, ali nikako nije uspevao da napravi gol šansu.

U finišu je štoper domaćih Garananga dobio crveni karton, koji je posle intervencije VAR-a, ipak bio poništen.

Partizan je na kraju izdržao sa desetoricom i ostvario veliku pobedu pred revanš u Beogradu idućeg četvrtka od 18.45 časova.

Pre tog susreta, crno-beli će u Superligi Srbije gostovati Spartaku u Subotici u nedelju od 17.00 časova.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI OSVOJILI MOLDAVIJU: Hitac Rikarda dovoljan za pobedu Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*