ROVOVSKA BORBA: Zvezda TEŠKOM mukom srušila Metalac!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde, teško nego što se moglo pretpostaviti, slavili su nakon preokreta na gostovanju Metalcu u Gornjem Milanovcu 2:1 i tako posle 27. kola Linglong Super lige preoteli prvo mesto Partizanu.

Branilac titule je tako iskoristio nedeljni kiks večitog rivala protiv Napretka (0:0) i bodovno se izjednačio sa crno-belima.

Prvu ozbiljniju priliku za Zvezdu propustio je u devetom minutu Ohi, ali je njegov udarac posle kontranapada propustio Ohi.


Kontranapad je povukao Ben, lopta je došla do Zvezdinog napadača, ali je Marković pročitao pokušaj Norvežanina i poslao loptu u korner.

Metalac je daleko agresivnije i bolje ušao u meč i od starta pritiskao favorita.

Domaćin je uzvratio preko Antonijevića, koji je odlično šutirao nakon centaršuta na drugu stativu, ali je lopta pogodila samo spoljni deo mreže.

Sredinom poluvremena, Zvezda je težište igre polako premeštala na protivničku polovinu.

Na početku 27. minuta lepu priliku za crveno-bele propustio je Gelor Kanga, a samo minut kasnije zapretio je Cvetković na suprotnoj strani, međutim Milan Borjan je dobro intervenisao.

Pet minuta kasnije Stefan Cvetković je doneo vođstvo Metalcu.Loptu je na sredini terena izgubio Aleksandar Dragović. Pretiž je ukrao loptu, uposlio Cvetkovića, a ovom nije bilo teško da matira Borjana.

Uzvratio je Aleksandar Katai na jednoj strani, pa Prestiž na drugoj, ali se rezultat nije menjao.

U 45. minutu prečku pogađa Pićini, a u prvom minutu nadoknade izjednačenje crveno-belima doneo je Ohi nakon odličnog udarca glavom.

Na početku drugog poluvremena, Stanković je reagovao i ubacio Milana Pavkova umesto indisponiranog Bena.

Prvi pokušaj za Zvezdu u drugom poluvremenu imao ja Katai, ali je golman Metalca lako zaustavio ovaj udarac. U 52. minutu oprobao se ponovo Ohi, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

U 56. minutu preokret Zvezdi obezbedio je Pavkov, koji je na asistenciju Mirka Ivanića izašao sam ispred golmana Metalca i lagano mu poslao loptu iza leđa.


U 60. minutu viđena je nova guzva u kaznenom prostoru gostiju, ali je sviran faul nad golmanom Metalca.

Nedugo zatim Pavkov je ponovo postigao gol, ali je poništen zbog ofsajda.

Do kraja meča Zvezda je umrtvila igru, a Stanković je napade Metalca dodatno osujetio uvođenjem defanzivno orjentisanih Milana Gajića, Slavoljuba Srnića i Radovana Pankova, dok su iz igre izašli Ohi i Ivanić, dok je prinudno morao da napusti teren i Milan Rodić.

Metalac je u 85. minutu zapretio preko kornera, ali promene rezultata nije bilo. Pobeda Zvezde mogla je da bude još ubedljivija da je Kanga iskoristio sjajan udarac u drugom minutu nadoknade, ali je uz dosta sreće Marković poslao loptu u korner.

Rezultat je do poslednjeg sudijskog zvižduka ostao nepromenjen, pa Metalac očekuje grčevita borba za opstanak, dok Zvezdu čeka utaban put ka odbrani titule, budući da sve drži u svojim rukama.


Be the first to comment on "ROVOVSKA BORBA: Zvezda TEŠKOM mukom srušila Metalac!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*