PETARDA ZA KRAJ: Zvezda ZGROMILA Metalac i oborila evropski rekord!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezdom pobedom nad Metalcem (3:0) overili su 32. titulu šampiona Srbije.

Na stadionu „Rajko Mitić“ izabranici Dejana Stankovića su ispunili sve što su hteli – napunili su mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca i tako postavili državni rekord po broju golova nadmašivši Partizan sa 114:111, ali ujedno i škotski Seltik koji je do sada bio evropski rekorder sa 106, pre nego što je Zvezda stigla do 108. boda.

A to je uradila tako što je već posle 80 sekundi imala vođstvo zahvaljujući pogotku Milana Gajića, a u petom i 2:0 kada je Mohamed El Fardu Ben zatresao mrežu Metalca.

Upravo je Ben trećim golom na meču oborio rekord Partizana iz 2000. godine i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

I pre toga je bilo jasno da Milanovčanima sleduje debakl, što se potvrdilo u drugom delu utakmice.

Rezervista Gelor Kanga je jedan otpadak pretvorio u gol posle samo pet minuta, a onda je krenulo odrađivanje posla i spremanje za duel sa Partizanom u finalu Kupa Srbije.

Blagu monotoniju je prekinuo Igor Maksimović 20 minuta pre kraja kada se Radovan Pankov okliznuo, a napadač Metalca postigao prvenac u sezoni.

Konačan rezultat postavio je Milan Pavkov iz penala, ubrzo posle toga…

Jedina „mrljica“ u ovom trijumfu Zvezde je neprijatan pad golmana Milana Borjana u duelu sa Prestižom, ostao je bez vazduha u 28. minutu, izdržao do poluvremena, ali je zamenjen Zoranom Popovićem.

Zvezda je tako „spustila zavesu“ na četvrtu uzastopnu titulu u sezoni u kojoj je bila dominantna, rušila rekorde i završila sa 13 bodova više od Partizana.

Vremena za slavlje nema previše jer joj sledi sledećeg utorka završna bitka sa „večitim“ rivalom za kompletiranje „duple krune“ koju čeka 14 godina.

Be the first to comment on "PETARDA ZA KRAJ: Zvezda ZGROMILA Metalac i oborila evropski rekord!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*