DRAMA DO USIJANJA: Partizan teškom mukom savladao FMP u Železniku!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su FMP rezultatom 86:80 u 20. kolu ABA lige.

Partizan se dosta namučio u Železniku i na krilima sjajnog Dalasa Mura, pa i Kevina Pantera uspeo da iščupa pobedu rezultatom 84:80, iako je u većem delu meča gubio.

Mur je meč završio sa 21 poenom, 10 od 13 za 2 i 0 od 6 za 3 i činilo se da je u poslednjih nekoliko minuta jedino on postizao poene.

 


FMP je sjajno otvorio utakmicu vezavši pet brzih poena, a Partizan se revanširao trojkom preko Uroša Trifunovića.

Međutim, ta njegova trojka nije uspela da „raspali“ ekipu, pošto je FMP lako pronalazio put do lakih poena uz dosta protrčavanja nakon leđnih blokova, uglavnom sa slabe strane.

Bio je ljut Željko Obradović na svoje izabranike, ali oni nisu uspeli da zaustave Izundua, Tasića i ostale pa posle prvog desetominutnog perioda na semaforu stoji 24:18 za FMP.

Druga četvrtina je počela trojkom Kevina Pantera, bili su to njegovi prvi poeni na meču, ali su se greške Partizana nastavile, što je Džons i te kako znao da kazni.

Za tren oka je FMP pobegao na +7 (30:23), da bi nesportska Stefanovića približila crno-bele na 30:27, ali Džons rešava situacije u ofanzivi bez većih problema i vraća FMP na 34:27.

Pogađali su domaći u visokim procentima, Pavićević je krajem poluvremena postao prvi FMP–ov igrač sa dvocifrenim učinkom i nakon 36:35 dolazimo do 43:37 za tim iz Železnika.

Nije Partizan uspeo da odgovori na pravi način i u svlačionice se otišlo sa 46:40 u korist FMP–a, dok im je loša vest bila povreda Brajsa Džonsa u poslednjim sekundama druge četvrtine.

Treća četvrtina je počela sporo, bilo je grešaka na obe strane, a Koprivica je upao u problem zbog 3 faula, pa je onda igrom u defanzivi i nekim sjajnim zakucavanjima potpuno probudio saigrače.

Dalas Mur je uspeo da ga razigra, skapirao je posle 0/6 za 3 da je bolje da šutira dvojke i na taj način kažnjavao odbranu FMP–a, koji je zahvaljujući Tasiću, Džonsu i ostalima uspevao da drži glavu iznad vode.

Verovali ili ne, Partizan je po prvi put došao do vođstva tek u drugoj polovini treće četvrtine, kada je Kevin Panter pogodio šut za tri poena, ali FMP je nastavio da muči crno-bele ne davši šansu da se odlepe.

Drama je trajala sve do poslednjih momenata susreta, kada je Dalas Mur preuzeo stvari u svoje ruke i maltene sam nosio Partizan do „ukradene pobede“ rezultatom 86:80.

Najefikasniji je bio Dalas Mur sa 21 poenom, 17 je imao Panter, 16 Trifunović, 11 Lesor, 10 Ledej, a Koprivica 9 uz 11 skokova.

U redovima FMP–a, videil smo 16 poena Tasića, 13 Radonjića, 12 Izundua, 11 Nerandžića, a Brajs Džons je imao 10 poena, 3 skoka i 14 asistencija.

 


Be the first to comment on "DRAMA DO USIJANJA: Partizan teškom mukom savladao FMP u Železniku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*