VAR SPASAO CRNO-BELE: Natho doneo Partizanu DRAMATIČNU pobedu u Subotici!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana teškom mukom su savladali su Spartak u Subotici rezultatom 1:0.

Junak je bio Bibras Natho, koji je postigao gol sa bele tačke u 85. minutu meča. Sudija Lazar Lukić posle intervencije iz VAR sobe i dugo prelgedanog snimka procenio je da je Jović nepropisno bio oboren u šesnaestercu Spartaka.

Crno-beli sada imaju pet bodova i meč više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja uskoro kreće svoj meč protiv Novog Pazara na Marakani.


Teren je bio u očajnom stanju, pa je Partizanu trebalo 10 minuta da stvori prvu šansu, i to kakvu. „Zakuvao“ je Slobodan Urošević koji je pronašao Rikarda Gomeša. Napadač sa Zelenortskih ostrva je šutirao, njegov pokušaj je izblokiran i odbio se do Terzića čiji udarac iz neposredne blizine brani golman Spartaka Mišo Dubljanić.

Spartak se polako oslobađao pritiska, pa je u 16. minutu Stevanović fantastično zaustavio udarac igrača domaćeg tima.

Crno-beli su u ovim trenucima igrali veoma loše, pa je domaćin ponovo pripretio, ali je Stevanović u dva navrata zaustavio Srećkovića. Pretio je opasno Spartak, sve do same završnice poluvremena kada je Urošević propustio veliku šansu, a golman Dubljević sjajno reagovao.

Stanojević je na startu drugog poluvremena ubacio Jovića i Lutovca, dok su van terena otišli Pavlović i Terzić.

Krenuli su crno-beli ofanzivno od samog starta drugog dela igre. Dominirao je Partizan, ali nije mogao da stvori neku stopostotnu šansu. Zbog toga je Stanojević u igru uveo Holendera i Milovanovića, pa su crno-beli zaigrali sa dva špica.

U 77. minutu Urošević je bio u šansi, ali je Japanac Šimura fantastično izblokirao udarac i spasao svoj tim. U 81. minutu šanse na obe strane, neprecizni su bili Nemanja Stevanović i Rikardo Gomeš.

Ključan detalj dogodio se odmah posle toga, Jović je pao u šesnaestercu, a sudija Lukić je ostao nem. Ipak, nekoliko minuta kasnije nakon dojave iz VAR sobe i gledanja snimka dosudio je penal za Partizan.

Bibras Natho je u svom stilu bio neumoljiv i doneo prednost crno-belima, dok su igrači i stručni štab Spartaka bili besni zbog odluke glavnog sudije.

Do kraja meča Partizan je iz kontri propustio nekoliko zicera, uspeo je da preživi preko devet minuta nadoknade i stigne do pobede.


Be the first to comment on "VAR SPASAO CRNO-BELE: Natho doneo Partizanu DRAMATIČNU pobedu u Subotici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*