POROĐAJNE MUKE PARTIZANA: Natho u završnici doneo pobedu bledim crno-belima!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana ostvarili su trijumf na gostovanju Radničkom u Kragujevcu rezultatom 1:0 (0:0).

Tim Gordana Petrića umalo je prosuo nova dva boda, ali je spas stigao u 88. minutu kada je Bibars Natho pogodio posle odbitka za trijumf crno-belih.

Partizan se vratio na sedam bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, protiv koje se sastaje već u sredu.


Taj „večiti“ derbi igra se u sredu, 31. avgusta, od 20.00 na stadionu u Humskoj ulici.

Postojala je mogućnost za Partizan da, u slučaju kiksa u Kragujevcu, ostane na devet bodova minusa što bi ga gotovo izvesno izbacilo iz šampionske trke.

„Parni valjak“ je još jednom bio trom i bez pravog goriva, a igrači sve više izgledaju premoreno i bez imalo samopouzdanja.

Debi je upisao 700.000 evra plaćeni Hamidu Traore, ali pred njim je tek period adaptacije i nije uspeo da se istakne ničim vrednim pomena.

Petrić je protiv Radničkog odlučio da se vrati na sistem igre sa dvojicom štopera i četvoricom u poslednjoj liniji, ali mu to nije baš ništa donelo.

Iako je igrao Bibars Natho od starta, pa sve do kraja, malo kreacije je bilo. Rikardo Gomeš je ponovo igrao pod blokadama, kao i na Malti, što se videlo, i bio je potpuno odsečen od ostatka tima.

Radnički je u većem delu meča bio opasniji i konkretniji, a iz finiša prvog poluvremena će žaliti za šansom Stoiljkovića, baš u momentima kada je odbrana gostiju iz Beograda bila na konopcima.

Meč je odigran u prilično teškim uslovima, bilo je dosta sparno, uticalo je to na igrače oba tima, pa je utoliko veće iznenađenje što je Bibars Natho ostao na terenu do kraja meča, ali to se isplatilo crno-belima.

Početak meča bio je prilično rezervisan, a Partizan je prvi put pripretio u 17. minutu kada je Natho maestralno proigrao Dijabatea u kaznenom prostoru, ali je on loše šutirao i poslao loptu visoko iznad prečke.

Kako se bližio kraj poluvremena Radnički je postajao sve opasniji i u finišu prvog dela igre crno-beli su u nekoliko navrata imali dosta sreće posle pokušaja Vidosavljevića, Jovanovića, Vidovića…

U poluvremenu trener Partizana Gordan Petrić je zamenio bonus igrače, umesto Petkovića je na teren ušao Nemanja Jović, ali Traore je u 52. minutu odličnim dodavanjem u kazneni prostor pripremio priliku za Nemanju Jovića, ali je njegov šut izblokiran i Partizan je iznudio samo korner posle kog su se domaći bez problema odbranili.

Šest minuta kasnije crno-beli su iznudili slobodan udarac na oko 19 metara od gola, Natho je gađao donji levi ugao, ali je golman Leković bio na pravoj strani i uhvatio je tu nedovoljno snažno upućenu loptu.

 


Najbolju priliku u drugom poluvremenu Radnički je imao u 79. minutu, kada su domaći probili po levoj strani, Marko Živković je ostao na “vetrometini“, usledilo je dodavanje u peterac gde je golman Popović malo zakačio loptu, dovoljno da ona dođe do Saničanina koji ju je u poslednjem trenutku izbio u korner ispred Maksimovića.

Trener Partizana Petrić je u tim trenucima izveo Andradea iz igre, priliku je dobio mladi Baždar koji je odmah stavio na velika iskušenja golmana Radničkog Stojana Lekovića. Odlično je šutirao sa dvadesetak metara, ali Leković je uspeo da dohvati tu loptu i izbije je u korner.

Izgledalo je da umorni Partizan neće moći da izbegne novi kiks u Superligi i da će sa 11. mesta dočekati 168. večiti derbi, ali u 88. minutu Bibars Natho posle Živkovićevog kornera i pokušaja Saničanina natrčava na odbijenu loptu i sa pet metara je šalje u mrežu – 1:0 za Partizan!

Crno-beli su pobedili, ali problemi u njihovoj igri i dalje ostaju. Tu sliku nije uspeo da promeni ni Hamidu Traore koji je debitovao danas u dresu Partizana. Još jedan Partizanov razlog za brigu, a što do sada nije bio slučaj u prethodnim utakmicama – najbolji strelac Rikardo Gomeš kao da “nije došao na utakmicu“, bio je nekako odsečen od ostatka tima i danas potpuno bezopasan po protivničku mrežu.

Be the first to comment on "POROĐAJNE MUKE PARTIZANA: Natho u završnici doneo pobedu bledim crno-belima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*