BLEDA ZVEZDA SE PROVUKLA U NIŠU: Ivanić doneo pobedu crveno-belima!

Mirko Ivanić-FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički 1:0 (1:0) u Nišu u derbiju 21. kola Linglong Superlige Srbije.

Meč na užasnoj podlozi stadiona Čair, koja je bila klizava i preteška za igrače oba tima, odlučio je Mirko Ivanić golom u 26. minutu.

Jedan od najboljih igrača crveno-belih ove sezone pogodio je glavom posle kornera i čemu je prehodio potencijalni faul Milana Pavkova nad Borivojem Ristićem.

Zvezda je teško došla do nova tri boda na teškom terenu i gostovanju, uprkos tome što tako nije delovalo posle prvog poluvremena.

U tom periodu Radnički je čuvao Ristić sa nekoliko fantastičnih odbrana i to u situacijama jedan na jedan sa Milanom Pavkovom, El Farduom Benom i Željkom Gavrićem.

I već tada je moglo sve da bude rešeno da Ristić nije bio raspoložen i verovatno najbolji akter derbija, koji je bio i zanimljiv s obzirom na činjenicu koliko je teren bio loš.

I kako to biva, Radnički je u nastavku krenuo na sve ili ništa, dok su se crveno-beli tokom drugih 45 minuta posvetili odbranom svog gola.

Nikola Aksentijević je pogodio prečku i to iz nehata, kada je hteo da centrira i tako iznenadio Milana Borjana, koji se odbranio možda i najbolju šansu domaćina.

Mladen Kovačević je pokušao da ga savlada Borjana pola sata pre kraja, ali je poslednja šansa Nišlija otišla u nepovrat.

Filip Marković je pred kraj utakmice propustio još jednu dobru šansu za domaćina, pa su se crveno-beli nekako odbranili.

Mršava partija srpskog šampiona, ali dovoljna za tri boda.

Zvezdu sad čeka duel sa Milanom u 1/6 finala LE!

1 Comment on "BLEDA ZVEZDA SE PROVUKLA U NIŠU: Ivanić doneo pobedu crveno-belima!"

  1. Danilo Djordjević | 13/02/2021 at 17:49 | Одговори

    Sramota za sudjenje i tolika pomoć prvaku. Radnički je možda i zaslužio da izgubi protiv Zvezde ali ovo je sramota od Simovića jer mu nije prvi put da ovako odsudi sramno. Treneru Gaćinoviću koji je blag i miran čovek da bude toliko iznerviran njegovim odlukama bude isteran da bi zaštitio svoje loše odluke. Sramota za sudisku organizaciju i FSS koji godinama kvare i režiraju
    fudbal u Srbiji.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*