HIČKOKOV ZAPLET U NOVOM SADU: Zvezda posle NEVIĐENE drame pobedila Partizan za finale!

FOTO: KK Partizan

Drugi finalista Kupa Radivoja Koraća biće Crvena zvezda koja je u velikoj dvorani „Spensa“ savladala Partizan rezultatom 79:78.

U borbi za „Žućkovu levicu“ crvno-beli će igrati protiv Mega SoccerBeta koji je u prvom polufinalu bio bolji od Vojvodine sa 82:75.

Veliko finale se igra u nedelju od 20 časova.

Počelo je sa po pet poena Markusa Pejdža i Džordana Lojda, ali je potom usledila serija Partizana 6:0 i prvi tajm-aut Dejana Radonjića.

Crno-beli su čuvali to vođstvo, pre svega odličnim šutem van linije 6,75, sve dok u igru nije ušao Džoni O’Brajant. Američki krilni centar je uneo energiju u tim Zvezde i svojim poenima doneo izjednačenje (21:21).

Ipak, odmah kreće novi šuterski odgovor Partizana, te trojkom Radeta Zagorca na isteku prve deonice stiže do prednosti od 27:22.

Odmah na početku drugog dela daleki šut pogađa i Džoš Perkins, te „parni valjak“ ide na maksimalnih +8. Ta prednost je manje-više bila na snazi i u nastavku prvog poluvremena.

U finišu drugog kvartala se razigrao i Ognjen Jaramaz, od koga je sve počinjalo u napadu Partizana. Na poluvremenu je rezultat bio 46:40.

Drugo poluvreme počelo je vrlo čvrstim odbrana i sa ukupno sedam promašenih napada na obe strane. Partizan je prvi poentirao, preko Erika Mike i trojkom Nemanje Dangubića, pa je stigao do maksimalnih +11 (51:40).

Zvezda nije znala za poen punih četiri minuta, kada je trojku pogodio Aleksa Uskoković, ali su se problemi nastavili sve dok stvari nije u ruke preuzeo Dejan Davidovac. On je ušao u seriju, a trojkom za 53:51 je potpuno vratio crveno-bele u rezultatski egal.

Igralo se veoma „tvrdo“ u tim momentima, pa je je rezultat pred poslednjih i odlučujućih 10 minuta bio 58:55 u korist branioca trofeja.

Partizan je bolje otvorio i poslednju četvrtinu, sa pet poena preko Mike i Jaramaza, ali je nekoliko grešaka prouzrokovalo da Zvezda lako dođe do rezultatskog priključka.

Partizan je bolje otvorio i poslednju četvrtinu, sa pet poena preko Mike i Jaramaza, ali je nekoliko grešaka prouzrokovalo da Zvezda lako dođe do rezultatskog priključka.

I kako je meč ulazio u sam finiš, tako su i igrači prikazivali sve veću borbenost, ali i pravili sve veći broj faulova.

Ušlo se u penal završnicu u kojoj su doslovno svi bili sigurni, što dovoljno govori sa kakvom koncentracijom su ušli u meč, rešeni da pobede.

Osim, gore opisane završnice, presudila je i činjenica da je Partizan imao 20 izgubljenih lopti. Uz još nekoliko nepotrebnih faulova i tehničkih grešaka, bilo je dovoljno da Zvezda preokrene i ode dalje.

Be the first to comment on "HIČKOKOV ZAPLET U NOVOM SADU: Zvezda posle NEVIĐENE drame pobedila Partizan za finale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*