STANOJEVIĆU STIGAO ODGOVOR: Oglasio se direktor stadiona Partizana!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana razbili su Novi Pazar sa 4:1 u okviru 21. kola Superlige Srbije.

Tremer crno-belih Aleksandar Stanojević bio je vidno besan posle meča stanjem na terenu u Humskoj 1.

– Zadovoljan sam igrom i rezultatom, ali sam iznenađen terenom. Da mi kao veliki klub ovo dozvolimo? Ako imamo grejače, neko mora da bude odgovoran što je teren bio ovako tvrd i loš za igru. Kao što ja snosim odgovornost za svoj deo posla, tako neko treba da snosi odgovornost za ovakav teren. Mnogo smo uložilo u sve, mnogo smo veliki klub i ne možemo ovakve stvari da dozvolimo sebi. Ne znam o čemu se radi? Mi ćemo kao ozbiljan klub morati da rešimo ove stvari – rekao je Stanojević.

Dan kasnije Stanojeviću je stigao odgovor od Aleksandra Stepanovića, direktora stadiona Partizana.

– Evo sada se vraćam sa terena i nisam mogao da primetim da je teren bio zaleđen. Da budem iskren, to sam uradio i sinoć posle utakmice. Mi smo 24 sata pre početka utakmice aktivirali grejače i oni su radili tri sata pre početka meča. Malo sam iznenađen izjavom trenera Aleksandra Stanojevića. Hajde da vidimo gde je on to primetio da je teren zaleđen. Možda postoje neki džepovi gde je bio problem, ali mi to nismo videli. Moramo da budemo svesni da je pre 48 sati padala kiša i da je temperatura naglo pala na minus osam, kao i da se nije bila ispod minus pet. I pored toga mi smo sve uradili da bi teren bio spreman za meč – kazao je Stepanović za 24sedam.

PROČITAJTE JOŠ:  SUMORNO POPODNE NA OLD TRAFORDU: Ibrahimović promašio penal, Bornmaut odoleo Junajtedu (VIDEO)

Da je sa “pokrivačem” bilo sve kako treba Stepanović pokušava i da da dokaz.

– Videli smo tragove kopački u zemlji, što nam govori da teren nije bio zaleđen. Nije bilo klizanja ili nekih startova koji su bili uzrokovani lošim stanjem terena. Nema dileme da ćemo razgovarati na ovu temu sa trenerom kako bi nam on ukazao gde je bilo zaleđeno.

On je i objasnio kako rade grejači.

– Oni su na dubini većoj od 23 centimetara, jer ne smeju da budu bliži, kako ne bi izgoreo koren trave. Moraju da se isključe tri sata pre početka utakmice, jer ne mogu da rade istovremeno kada i reflektori. Naša trafostanica ne može da izdrži takav napor. Sada smo u fazi i da taj problem rešimo. Činjenica da do pre nekoliko dana nismo imali priliku da ih isprobamo, jer su nam to nisu omogućili vremenski uslovi. Trava mora da bude u “plus jedan” i onda ti nisu potrebni grejači, koji su podeljeni u četiri sektora. Tako se greje teren. Mi smo kupili njih pre godinu i po dana i činjenica je da ih do sada nismo aktivirali. Inače, to su grejači iz Rusije. Stadion Rubina koristi iste kao i mi.

PROČITAJTE JOŠ:  HRVAT U PROBLEMU: Modrić optužen zbog davanja lažnog iskaza u korist Zdravka Mamića!

Stepanović otkriva i anegdotu kad je predsednik Rubina hteo da grejači budu bliži korenu trave i do čega je to dovelo.

– Postoje tačne propozicije kako se uključuju grejači, koriste, isključuju. On je insistirao da budu jači i da budu bliži terenu. I šta se dogodilo? Trava je izgorela, pa su morali onda da sve menjaju.

Direktor stadiona se nada da je sve samo nesporazum i da će sve biti rešeno posle razgovora sa trenerom Stanojevićem.

– Stvarno nisam primetio da je teren bio zaleđen, ali verujem da ćemo u razgovoru sa Stanojevićem videti šta on tačno zamera oko terena. Ako je bilo propusta – ajde da ga rešimo, da se ne ponovi. Ponavljam, već dva puta smo obilazili teren i nigde ništa nismo primetili. Nadam se da je to rekao u nekom emotivnom momentu, ali ne isključujem da je on negde video nešto što mi nismo. Najvažnije je da nađemo najbolje rešenje – zaključio je Stepanović.

Be the first to comment on "STANOJEVIĆU STIGAO ODGOVOR: Oglasio se direktor stadiona Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*