PARTIZAN VODIO PA IZGUBIO: Crno-beli ispustili pobedu u poslednjim sekundama

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su rezultatom 73:71 od Burga u 10. kolu Evrokupa.

Partizan i Burg su već obezbedili plasman u narednu fazu takmičenja i ova utakmica nije od velikog rezultatskog značaja.

Oni se bore za što bolje mesto u grupi, a s obzirom da su crno-beli izgubili prvi meč u Beogradu, jurili su pobedu i osvetu.

U tome crno-beli nisu uspeli, poraženi su i drugi put od Burga zahvaljujući košu koji su primili u poslednoj sekundi, nakon promašaja Danila Anđušića.

Partizan je bio nekako statičan u ovom meču. Dugo je vremena prošlo dok se neko nije pridružio raspoloženom Rašonu Tomasu koji je dvocifreni poenterski učinak imao još u prvom poluvremenu. On je imao čak i jednu trojku, ali i jedino zakucavanje u prvih 20 minuta, kada je posle ukradene lopte istrčao kontru.

Partizan je imao odličan protok lopte, svako udvajanje su kažnjavali izlaznim pasom i trojkom sa prve slobodne pozicije, ali je i Burg imao svoje adute, pa je čak Danilo Anđušić pogodio i jednu trojku pod faulom, pa onda i dodatno slobodno bacanje.

Na poluvreme se otišlo sa 41:40 u korist Partizana, iako su crno-beli u dva navrata imali i dvocifrenu prednost, kada se razigrao Markus Pejdž koji je u igru ušao sa klupe.

U nastavku, Partizan je igrao nešto slabije u napadu i to se osetilo. Svaki napad je rešavan maltene uz zvuk sirene, protok lopte kao da nije postojao, pa je Burg uspeo da povede sa 49:48 posle dužeg vremena.

Markus Pejdž je ponovo „vadio kestenje iz vatre“. Prvo je pogodio šut sa polu distance za preokret, a potom igra dobru odbranu i Kodi Miler-Mekintajer pogađa iz kontre, da bi se trojkom Uroša Trifunovića završila treća četvrtina.

Tada je na semaforu stajalo 59:56 u korist Partizana.

I dalje su crno-beli bili loši, pasivni, statični. Jako brzo gube 11. i 12. loptu u momentima kada se nije postizalo mnogo poena, pa Burg zahvaljujući sjajnom Pelosu dolazi do 67:63 i nagoveštava pobedu.

Bilo je mnogo drame u završnici. Mekintajer i Tomas pogađaju za 71:69, a potom Anđušić donosi Burgu izjednačenje, pa Partizan ne koristi opslednji napad, Anđušić šutira sa 10 metara i promašuje, da bi Skrab uhvatio ofanzivni skok i pogodio za pobedu rezultatom 73:71.

Najefikasniji je bio Danilo Anđušić sa 16 poena, a u Partizanu je Rašon Tomas postigao 15.

Be the first to comment on "PARTIZAN VODIO PA IZGUBIO: Crno-beli ispustili pobedu u poslednjim sekundama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*