PARTIZAN U PROBLEMU: Crno-bele čeka pakao u nastavku Evrokupa!

Košarkaši Partizana napravili su sebi veliki problem porazom u Buržu.

Crno-beli su mogli i do drugog mesta, u nekim kalkulacijama čak i do prvog, ali su neuspehom u Francuskoj zacementirali četvrtu poziciju u grupi.

Partizanu preostaje još duel sa Venecijom, koji neće imati rezultatskog značaja.

To dalje znači da će se Partizan u Top 16 fazi Evrokupa takmičiti u Grupi F, a rivali će mu biti određeni po ovoj šemi: B1, C2 i D3.

Na poziciji B1 najverovatnije će biti španska Unikaha, ukoliko sutra na svom terenu savlada nemački Ulm. Ukoliko gosti iznenade, Partizanov rival biće francuski Levaloa.

Poziciju C2 gotovo izvesno zauzeće Lokomotiva Kubanj, iako tu ima još nekoliko zaostalih mečeva. Monako na trećem mestu ima tri pobede manje, uz dva meča manje i teško će dostići rusku ekipu.

Konačno, najveća neizvesnost je oko pozicije D3, koju će zauzeti Cedevita Olimpija ili Trento. Kolo pre kraja, oni imaju po šest pobeda i tri poraza, s tim da Cedevita ima bolji međusobni skor.

Ako Ljubljančani u poslednjem kolu savladaju Promiteas u gostima, obezbediće drugo mesto, a Trento će ići u Partizanovu grupu.
Dakle, najverovatniji Partizanovi rivali u Top 16 su: Unikaha (Levaloa), Lokomotiva Kubanj (Monako) i Trento (Cedevita Olimpija).

Be the first to comment on "PARTIZAN U PROBLEMU: Crno-bele čeka pakao u nastavku Evrokupa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*