TRILER PRIPAO CRVENO-BELIMA: Sjajna Zvezda posle produžetka srušila moćni CSKA!

FOTO: KK Crvena zvezda (Euroleague)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su CSKA u petom kolu Evrolige rezultatom 86:84.

Zvezda je posle pet uzastopnih poraza od moskovskog giganta konačno uspela da ga pobedi, prvi put od 2016. godine.

Crveno-beli su na učinku od dve pobede u četiri meča, dok je CSKA sada na dva trijumfa i tri neuspeha, uz meč „viška“.

Delovalo je da CSKA davi Zvezdu kao zmija žabu, kroz celo prvo poluvreme gradili su prednost do +8, da bi odličnom odbranom imali i 14 poena viška sredinom trećeg perioda. Malo-pomalo Zvezda se vraćala u igru boljom odbranom, čvrstinom i borbenošću.

U tome je prednjačio Jagodić Kuridža, Lojd je bio konstanta, a posle trojke Rita Zvezda je došla do izjednačenja 56:56. Međutim, taj nalet Zvezde odbio je sjajni Haket teškim šutom, pa trojkom.

Ipak, Obradovićev tim je navaljivao i nije odustajao, da bi posle pet vezanih poena Davidovca poveo 71:70 na 63 sekunde do kraja. Bilo je to prvo vođstvo još od rane faze utakmice, a Zvezda je imala i napad za pobedu na kraju regularnog dela – Lojd nije izgradio dobru poziciju i nije ni dobacio do koša.

U dodatnih pet minuta Zvezda je bolje počela, dva alej-upa Ročestija i Terija, plus trojka Lojda za +5. Sada je bio red na Itudisovu ekipu da se vrati, ali na 84:84 Lojd pogađa posle prodora. Rit lupa rampu Džejmsu na drugoj strani, da bi Zvezda odigrala smušen napad i dala novu šansu CSKA, ali Džejms promašuje trojku i crveno-beli dolaze do velike pobede.

1 Comment on "TRILER PRIPAO CRVENO-BELIMA: Sjajna Zvezda posle produžetka srušila moćni CSKA!"

  1. Obradovic je fenomenalno vodio utakmicu. „Osecaoje “ kad treba koga da ubaci u igru. AQ igraci su mu to vratili. Zvezda dobija vrhunskog trenera sa neophodnim iskustvom u EL. Srecno u nastavku sezone.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*