CRVENO-BELI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Hofenhajm u drugom poluvremenuo slomio otpor Zvezde!

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u gostima od Hofenhajma 2:0 (0:0) u 1. kolu L grupe Lige Evrope.

Strelac prvog gola bio je Kristof Baumgartner u 63. minutu. Pobedu domaćih potvrdio je Manus Dabur u nadoknadi vremena.

Meč je obeležilo i isključenje Dejana Stankovića nakon što je njegov tim primio gol.

Nakon što se oslobodila početnog pritiska Hofenhajma, Crvena zvezda je dobro odrađivala posao u odbrani, kao i na sredini terena. Jedna greška Sanoga sredinom prvog dela meča nije koštala Zvezdu primljenog gola, a imao je mnogo sreće i Degenek u 45. minutu kada je posle njegovog bloka na samoj stativi lopta otišla u korner iako je jednako lako mogla da ode i u mrežu.

Imala je i Zvezda svoje prilike u prvom delu meča, uglavnom preko Falćinelija, ali je zicer nakon ubačene lopte Rodića promašio Spiridonović.

Tek što je počelo drugo poluvreme, na dodavanje Milunovića mladi Eraković poslao je loptu u mrežu, ali je ovaj pogodak poništen zbog ofsajda.

Činilo se od početka drugog dela meča da su igrači Crvene zvezde nervozniji nego u prvom delu meča, a onda je u 63. minutu stigao i gol.

Brzo je tekla akcija, Baumgartner je iz prve šutirao iz kaznenog prostora i matirao Borjana.

Kao da primljen gol nije bio dovoljan problem za Crvenu zvezdu, Dejan Stanković ušao je u žustru raspravu sa sudijom oko toga da li je akciji prethodio faul domaćih na sredini terena. Napustio je Stanković teren i otišao da pogleda snimak sa svojim pomoćnikom u tunelu. Kada se vratio zbog ovog postupka je dobio žuti karton, a zbog toga što je nastavio sa raspravom i crveni.

Ni pet izvršenih izmena nije donelo promenu u igri Crvene zvezde, a nije bilo ni promene rezultata. Poslednjih desetak minuta protekli su u znaku domaćina koji je kontrolisao dešavanja na terenu, mudro „krao“ po par sekundi gde god je mogao i na kraju uspeo u nameri da sačuva pobedu.

I ne samo da su pobedu sačuvali, već su je učinili uverljivijom. Bezvoljno je odreagovala odbrana Zvezde, Milunović je slabo izbacio loptu i Dabur to koristi da matira Borjana za 2:0. Igrao se treći minut nadoknade vremena. 

U drugom meču Grupe L, Liberec je bio bolji od Genka i slavio je rezultatom 1:0. Ovaj duel rešen je golom koji je u 29. minutu postigao Abdula Jusuf.

U drugom kolu, Crvena zvezda će sledećeg četvrtka biti domaćin Liberecu, a Hofenhajm će u goste Gentu.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI IMAJU ZA ČIME DA ŽALE: Hofenhajm u drugom poluvremenuo slomio otpor Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*