DRAMATIČNA POBEDA CRVENO-BELIH: Zvezda posle produžetka prekinula loš niz protiv Albe!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde upisali su treću pobedu u Evroligi ove sezone.

Crveno-beli su po prvi put slavili u gostima, pošto su savladali Albu u Berlinu posle produžetka rezultatom 88:84.

Ovo je bio prvi trijumf Crvene zvezde nad nemačkim rivalom posle sedam uzastopnih poraza.

 


Imala je Crvena zvezda priliku da ovaj meč reši i u regularnom delu, ali šut Nedovića u poslednjoj sekundi nije bio precizan.

U dodatnih pet minuta Alba je nastavila sa katastrofalnom selekcijom šuta sa linije za slobodna bacanja, što su crveno-beli uspešno kažnjavali i tako stigli do trijumfa.

Ponovo je Crvena zvezda imala dosta problema na startu, jedan prazan hod gde je domaćin napravio seriju od 10:0, Blat i Smit su pogodili po trojku, ali onda dobra igra izabranika Duška Ivanovića. 

Nakon trojke Nedovića je bio poen prednosti za crveno-bele, a Petrušev, Mitrović i Dobrić su tu prednost uvećali na startu drugog kvartala, Zvezda je povela sa 26:21, ali Blat i Proćida svojim trojkama ekspresno uspevaju da anuliraju Zvezdino vođstvo i vrate minimalnu prednost na svoju stranu.

Vildoza je držao Zvezdu u igri, a Alba je otišla na osetniju prednost nakon trojke Smita.

Zvezda je igrala slabo u napadu početkom drugog poluvremena, ali je onda ponovo stupio na scenu Luka Vildoza. 

Najviše zahvaljujući njemu je Zvezda stigla do 55:55, a u poslednjoj deonici egal sve dok Smit nije pogodio dve uzastopne trojke, a potom i Lamers dva bacanja za 72:65. 

Nije se Zvezda predavala. 

Nedović i Luka Mitrović su uspeli da podignu nivo samopouzdanja ekipe, a nakon trojke Luke Vildoze crveno-beli su poveli sa 74:75 na samo 1:22 do kraja utakmice!

Izjednačili su domaći, ali su izgubili loptu na 17 sekundi do kraja pa su crveno-beli imali poslednji napad u regularnom delu meča koji nisu iskoristili preko Nedovića. 

Otišlo se u produžetak. 

Tamo Zvezda bez dobrog otvaranja, prvi minut bez poena, a Petrušev je bio taj koji je prvi pokrenuo crveno-bele. Nisu ni domaći bili izvrsni u napadu, a onda na ulasku u poslednja tri minuta Vildoza pogađa za 80:81. 

Nedovićevi veoma bitni poeni na 52 sekunde do kraja utakmice, a potom i izgubljena lopta Zosmana, Zvezda je imala dobijenu utakmicu 81:85, sve do kraja je bila rutina. 

Smit je imao 23 poena kod domaćina, Lamers 12. 

Kod Crvene zvezde Nedović je imao 17 poena, Vildoza je dodao 21 poen. 

 


Be the first to comment on "DRAMATIČNA POBEDA CRVENO-BELIH: Zvezda posle produžetka prekinula loš niz protiv Albe!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*