MA, PREJAKI SMO: Kokoškov debitovao, Srbija demolirala Finsku!

Košarkaši Srbije pobedili su Finsku 80:58 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Selektor Srbije Igor Kokoškov debitovao je ubedljivim trijumfom i raduje način na koji su naši igrači krenuli u novi ciklus.

„Orlovi“ naredni meč igraju u nedelju u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv Gruzije, koja je ranije u toku dana, posle produžetka, savladala Švajcarsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve najbolje selekcije iz naše grupe, pošto je Gruzija domaćin i logično igraće na šampionatu starog kontinenta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Miroslav Raduljica sa 19 poena i osam skokova, a pratili su ga Zagorac i Avramović sa po 10 poena, dok je Rebić imao devet.

Domaći predvodio je Topias Palmi sa 16 poena, dok su po sedam postigli Lindbom i Koivisto.

Naši reprezentativci dobro su otvorili utakmicu, maksimalno su je usporili i u takvoj situaciji na terenu Finci se nisu snašli.

Ekipa Henrika Detmana mučila se većim delom prvog poluvremena, „orlovi“ su to iskoristili i prvo poluvreme dobili rezultatom 37:23.

Uskoro opširnije…

Srbija je nešto lošije ušla u treću četvrtinu, prvi koš iz igre postigla je posle četiri i po minuta, međutim Finska to nije iskoristila i logično usledila je kazna. Izabranici Igora Kokoškova odigrali su furiozno u poslednjim minutima deonice i u poslednju su ušli sa velikih +23, 80:57.

U poslednjoj prednost je išla i do +27, a na kraju je utakmica završena rezultatom 80:58. Srbija je potpuno zaustavila napad Finske, uvela ju je u svoju igru, napadi su trajali 24 sekunde i skandinavska reprezentacija se nije snašla.

Perfektno odrađen posao stručnog štaba, a potom i tima na terenu.

Be the first to comment on "MA, PREJAKI SMO: Kokoškov debitovao, Srbija demolirala Finsku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*